Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Възхитен, Юнкер ни ”вкара” в Шенген и еврозоната

Жан-Клод Юнкер отправи три силни послания по адрес на България: Готови сте за еврозоната, мястото ви е в Шенген, докладът на ЕК ще е много положителен.
Председателят на Европейската комисия коментира, че България е пример в обезпечаването на сигурността в ЕС, в областта на финансовата политика, както и по изпълнението на целите по механизма за сътрудничество и проверка.

Юнкер засегна тези теми на съвместна пресконференция в Брюксел с премиера Бойко Борисов след общото заседание на ЕК и българското правителство, предаде БТА.

Председателят на ЕК съобщи, че докладът за България по механизма ще бъде "много положителен". Документът ще бъде представен следващата седмица.

Възхищавам се на представянето на България - страната има балансиран бюджет, нисък бюджетен дефицит. Някои държави от еврозоната са далеч от тези показатели. България е готова за еврозоната и ако подаде искане, бих го подкрепил с удоволствие, заяви Юнкер.

Той отбеляза, че България и Румъния трябва да влязат в Шенген и това ще стане, защото там им е мястото. Председателят на ЕК съобщи, че ще посети София през януари и Варна напролет.

По думите на Юнкер България е източник, а не консуматор на сигурност, в сложния регион, в който се намира.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-komisia-evropeyski-parlament-zhan-klod-unker-kabinet-borisov-3-26563805?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!