Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Супер ефикасен лек срещу камъни в бъбреците

Много хора, които обичат да консумират диня, изхвърлят семките й. Истината е, че семките на динята са поне толкова полезни, колкото и самият плод. Хубавата новина е, че хората, които ядат и семките, помагат на своя организъм да работи по-добре. Как става това?

Семките на динята са рекордьори по отношение съдържание на фибри. Тези фибри помагат на червата да работят нормално, ефикасни са в борбата с паразити и са ненадминати при лечение на жълтеница.

Другото вещество, което съдържат семките, е антиоксидантът цитрулин – той предотвратява разширението на кръвоносните съдове и помага на мъжете, които имат проблеми с еректилната дисфункция.

Най-важното
От семките на динята можете да си направите чудесен чай и през лятото, и през зимата. С вълшебната отвара ще разрешите всички бъбречни проблеми, които имате.

Как да си приготвя този вълшебен чай?

Много лесно! Както сами се досещате, основното нещо, което трябва да имате, са семки от диня. Когато им е сезонът, отделете си и за зимата, като за целта трябва да ги измиете и изсушите хубаво.
Вземете 20-25 сухи семки, смелете ги, добавете 2 литра вода и оставете отварата на котлона. След 15 минути махнете тенджерата и оставете чаят да изстине. Това количество ще ви стигне за 2 дни – разделете го и пийте през деня преди всяко основно хранене.
Задължително е на всеки 3 дни да се прави почивка. Процедурата обикновено трае няколко седмици, като точното време зависи от здравословно състояние на човека.

Специалистите са убедени, че консумацията на този чай помага при камъни или пясък в бъбреците.

Любопитно

Знаете ли, че в Китай и някои африкански държави местните обожават вкуса на динените семки? Те ги консумират поне толкова често, колкото българите слънчогледови семки. От тях дори добиват масло за готвене и брашно за печене.

Източник: http://narodna-medicina.com/super-efikasen-lek-sreshtu-kamani-v-babretsite/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!