Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пентагонът спря производството на Ф-35, ръждясвал...

Министерството на отбраната на САЩ спря доставката на изтребителите F-35 30 дена след откриването на технически дефект, пише Bloomberg. По данни на военното ведомство, върху алуминиевите части на детайлите на самолетите отсъства защитно покритие, което е довело до корозия.

Както пояснява изданието, източник на проблемите е отсъствието на грунтово покритие, което се нанася върху алуминиевите детайли на самолетите, за да ги защити от корозия.

За решението на въпроса Пентагонът трябваше да направи 30-дневна пауза.

Според прессекретаря на Министерството на отбраната на САЩ Джо Делаведов, след щателно правителствено и промишлено разследване се е изяснило, че разработчикът на изтребителите Lockheed Martin не е нанесъл така важното грунтово покритие на крепежните части.
«Това е несъответствие с изискванията за качество.

Тези дефекти следва да се поправят, за да не се допуска потенциална корозия в бъдеще, това не заплашва сигурността на полетите на F-35 и няма да повлияе върху текущите операции», добави чиновникът.

В бъдеще обслужването на F-35 рискува да стане още по-трудна задача за Пентагона.

Ведомството, според неговите представители, се готви за цунами в производството на нова продукция, за да стигне общият брой на изтребителите от този тип в американските ВВС до 2356 броя, а 700 да продаде на съюзниците си, подчертава Bloomberg.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/11/35.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!