Tyxo.bg counter

Бившият служител на ДАНС и ГДБОП Р. Миленов пред ДАРИК: Ставаш министър като докажеш, че можеш да участваш в схеми и да нарушаваш закона!

В България не се става случайно министър, преди това трябва да си доказал, че можеш да участваш в схеми и да нарушаваш закона, това каза пред Дарик бившият служител на ДАНС и ГДБОП и настоящ експерт по икономическа престъпност Росен Миленов

Той нарича задкулисието у нас омерта. 

„Когато нарушаваш закона, ставаш зависим. Затова всички днес сме зависими и не сме критични към случващото се на улицата в политиката. Безмълвни сме, защото се чувстваме съпричастни към престъпленията“,обясни Миленов.

Как се влиза в политическия и икономическия ни елит? 

„Трябва да нарушиш закона. Да извършиш не едно, две, а най-малко три престъпления, за да си част от тяхната каста. Тя е престъпна каста. Криминалният капитал е разделен. В България налице е мафия, която условно можем да разделим на два клана – източен и западен. Това са двата основни центъра. 

Едните се асоциират с Русия, а другите – със САЩ и Европейския съюз. Ползват индулгенцията на батковците, за да може тук на местно ниво пред останалите да имат тежест и сила да извършват крупните схеми“, заяви още Миленов. 

„Ако искаш нещо да правиш в тази държава, трябва да се съобразиш с техните неписани правила. А когато се съобразиш или веднъж ги употребиш, значи влизаш в омертата“, коментира още експертът. / ДАРИК

Източник: http://onovini.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни