Tyxo.bg counter

Доган се завръща заради ”наченки на диктатура”?

Има наченки на диктатура и Ахмед Доган може да се върне в политиката. Почетният лидер на ДПС е в отлично здраве, посочи проф. Димитър Тадаръков.
Участието на Ахмед Доган в заседание на ръководството на ДПС по темата "Вот на недоверие” може да не остане изолиран акт, като преплитането на държава и управляваща партия може да върне почетния председател на движението в активната политика. Това стана ясно от думите на близкия му приятел Димитър Тадаръков в студиото на Би Ти Ви.

"Ахмед Доган е свободолюбив човек, който не обича диктатурата. Не я обичаше по време на комунизма, няма как да я обича ако се появи сега. Диктатура е сливане на партийна и държавна власт – има наченки от тези гейтове, които са в провинцията”, подчерта Тадаръков.

Във връзка с прословутите „обръчи от фирми” и „разпределянето на порциите”, Тадаръков беше категоричен, че през годините Доган е бил разбиран погрешно и не може да се прави сравнение с „непрекъснатите роднински участия в обществените поръчки”: "Доган е управлявал няколко пъти в правителства, защо аз нямам нито една спечелена обществена поръчка?”.

Във връзка с обявената от ДПС подкрепа за вота на недоверие, Тадаръков коментира, че движението е показало последователност, след като от самото началото е заявило позицията си, че няма да застане зад правителство с участието на националистите от "Обединени патриоти”.

Хората на Мустафа Карадайъ обаче няма да подкрепят друга инициатива на БСП – за алтернативен Бюджет 2018. Димитър Тадаръков разкритикува и проекта за държавните приходи и разходи, който управляващите придвижват.

„Моето професионално мнение е, че това е един социалистически бюджет. По малко на всекиго, без икономически ръст, наливат се милиарди без ясни цели за реформи“, посочи експертът. „Ние живеем от избори до избори и всеки живее за собственото си оцеляване. Ние нямаме ясна визия за бъдещето и е крайно време това да се промени“.

Личното му мнение било, че правителството на Борисов е по-добре да се задържи, защото страната ни има нужда от стабилност.

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган има широк кръг от експерти и аз съм един от тях. Чуваме се и се виждаме почти всяка седмица. Той е човек философ, който е прекалено умен. Той е човек, който през първата четвърт от живота си е прочел 25 000 тома книги, каза проф. Димитър Тадаръков. Той подчерта, че доган е в добро здраве, макар че преди дни в някои медии се появи информация, че е претърпял тежък грип, дори и микроинфарт, заради което е постъпил в болница.

„Помагал съм при писането на някои политически програми преди време, например през 2001 година. Част от това беше призивът да се купува българско“, призна екеспертът.

„Не съм от ДПС, аз съм земеделец. От 24 години сме приятели с Ахмед Доган и това е връзка, за която се радвам изключително много“, заяви Тадаръков.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/ahmed-dogan-dps-dimitar-tadarakov-kabinet-borisov-3-26551625?nt=10

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни