Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Феноменалното откритие в Хеопсовата пирамида се оказа по-грандиозно от очакваното! Световната история може да се преобърне заради тайната, останала забулена 4500 години!

Празното пространство, открито в Хеопсовата пирамида, се оказа по-грандиозно от очакваното. То е с размерите на пътнически самолет е открито в центъра на древната структура в Египет, уточниха учените. Досега пространството е било в тайна, оставайки непокътнато в продължение на 4500 години. Празнината е една от четирите кухини в пирамидата, заедно с галериите на фараона и неговата съпруга и Голямата галерия, за които се знае, че се намират в монумента, построен по времето на фараон Хеопс. 

Според Мехди Тайюби, част от проекта „ScanPyramids“ и съоткривател на кухината, нейните размери са сходни с тези на 200-местен самолет. Ученият се занимава с изследването на пирамидата от 2015 г. посредством неинвазивна технология, използваща скенер на субатомни частици. Намираща се в комплекса в Гиза, Хеопсовата пирамида е най-старата в групата древни постройки, която включва Сфинкса, пирамидите на фараоните Хефрен и Микерин, както и няколко други по-малки пирамиди. Тя е и единственият оцелял и до днес архитектурен паметник от Седемте чудеса на античния свят, както и една от най-големите сгради, строени някога.

GFSDGSDFGSDF54352345-640x381

Фараоните са създавали тези монументални гробници, за да съхраняват своите мумии и други неща, които биха им трябвали за задгробния живот като храна, дрехи и бижута. Кухината е първата голяма структура, откривана в пирамидата от 19 в. насам, посочват учените, като според Тайюби съществуват много теории за подобна тайна зала, но никоя от тях не е предвиждала откриването на помещение с такива размери. Все още остават неясни формите и точната големина на кухината. 

Мистерия са и нейното евентуално съдържание и предназначение. Въпреки това се предполага, че тя е дълга най-малко 30 м и се намира над Голямата галерия – 50-метров коридор, който свързва погребалната камера на фараона с тунел, водещ навън. Монументът, висок 139 м. и широк 230 м., е издигнат като гробница на Хеопс и все още никой не знае с точност как той е бил построен. 

Според Кунихиро Моришима от Университета в Нагоя никой досега не е знаел за съществуването на кухината от създаването на пирамидата преди 4500 години. Според него новооткритото помещение е напълно изолирано, което означава, че никой не е влизал в него от създаването му. Хеопсовата пирамида е била плячкосвана много преди да е изследвана от съвременните археолози и няма останали реликви в нито една от познатите й зали. По тази причина новата зала е посрещната с възторг от учените, въпреки че все още не е известно дали и какво съдържа тя. Техниката, с която е направено откритието, се нарича космическолъчева мюонова радиография и позволява визуализацията на празнини в пирамидата, без да се налага преместването на камъни. 

Мюоните са елементарни частици, които се образуват от сблъсъка на космическите лъчения с атомите в горния слой на атмосферата. Подобно на рентгеновите лъчи, които показват костите в човешкото тяло, тези частици могат да поддържат относително права линия през няколкостотин метра камъни, преди да се разрушат или да се абсорбират. о думите на Моришима учените ще продължат да изследват празнината, като вече се обмислят и нови технологии, които да бъдат използвани. Една от възможностите е за миниатюрен робот, който през дупки в камъните да се опита да изследва вътрешността на пирамидата. 

„Макар да няма в момента информация за това каква е ролята на тази кухина, откритията показват как съвременната физика на елементарните частици може да хвърли нова светлина върху световното археологично наследство“, посочват авторите на откритието. Припомняме, че Гари Паркър направи невероятно откритие за Хеопсовата пирамида. Според него извънземни са оставили огромни древни писания до нея, според които те идват пак на Земята през 2022 г.
БГНЕС

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!