Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не чупете своя iPhone X – ремонтът е по-скъп от всякога

Стъкленият корпус крие голяма опасност от счупване

Пазарният дебют на юбилейния iPhone X е днес и въпреки високата му цена, мнозина са притаили дъх най-сетне да го хванат в ръцете си.

1000-доларовото устройство, определяно като „бъдещето на смартфоните“, идва с функции като 3D лицево разпознаване, безжично зареждане, екран от-край-до-край и подобрени фото възможности.

За първи път iPhone ще има и стъклен корпус – решение, продиктувано до голяма степен от технологията за безжично зареждане, което обаче буди притеснения около чупливостта му. И то с основание.

Както може да се види от графиката на Statista по-долу, поправянето на дисплея например ще е по-скъпо от това на всеки досегашен iPhone.  

В тази връзка Apple насърчава своите клиенти да инвестират в плана за поддръжка AppleCare+, който за iPhone X струва 199 долара. Това по същество е удължена гаранция, която трае 2 години и важи за два инцидента при случайни повреди.

На пръв поглед цената изглежда солена, но предвид риска от счупване на iPhone X, може би си заслужава човек да се застрахова. 

Източник:economic.bg

Източник: http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=212313

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!