Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: На българския казан в ада няма нужда от пазачи

Винаги съм казвал, че вотът на недоверие е право на всяка една опозиция. Единственото, което е - защо избират такъв момент, каза премиерът Бойко Борисов.
Периодът на вота на недоверие е подбран неслучайно, каза премиерът, който инспектирана стартиралото строителство на обхода на Ахелой и изпълнението на дейностите по проекта за укрепването на брега в кв. „Сарафово“ на Бургас, предаде Агенция "Фокус".

"Ако сме национално отговорни, не би трябвало да го правят, защото вот на недоверие се прави, за да мине, а не само да правиш парадиране, че правиш вот на недоверие.

Да допуснем, че целта им е да мине, това означава, че ще се озовем без парламент по време на Председателството. Затова казвам - периодът явно е подбран неслучайно", заяви премиерът.

"В България имаме хубава поговорка - "Крадецът казва: Дръжте крадеца" и че в ада, на българския казан не е нужно да се слагат пазачи - ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу в катрана 6 месеца докато сме във фокуса на Европа и да се изговорят всички глупости, които на някой му дойдат на акъла", каза още Бойко Борисов.

Премиерът обяви, че от ГЕРБ ще предложат да отпадне давността и за престъпна приватизация. "Може би давността за приватизацията трябва да върви с този вот на недоверие. Над 30 млрд. лв. са откраднати по време на приватизацията в България и няма наказани", коментира Борисов.

Той отново заяви, че ако някой от ПП ГЕРБ направи нарушения, мигновено партията го изважда от нейните редици.

ГЕРБ вече има номинация за нов здравен министър на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров. Името му ще бъде обявено на 10 ноември, обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-kabinet-borisov-3-votat-nedoverie-26546336?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!