Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Грозно, много грозно! В името на европейските ценности и норми не дадоха на болно от рак българче да се качи на австрийски самолет!

Грозно, много грозно! Австрийските авиолинии не дадоха на болно от рак българче да излети за животоспасяваща операция!

 

Ужасяваща история за свалено от полет дете, болно от рак, сподели на личната си Фейсбук д-р Радина Денкова, която е експерт по естетична медицина. По думите на жената семейството е отивало на животоспасяваща операция в австрийската столица, като всички документи са им били изрядни. Въпреки това след 40 минути спор те остават в София. Ето какво разказва Денкова: 

“Потресена съм! Тази сутрин в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка вероятност онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха заявили заболяването на детето и отиваха на животоспасяваща операция във Виена. Австрийският екип не ги прие на борда на самолета и след 40 мин скандали ги свали! Нямам думи! Разстроена съм заради пълната липса на човечност!”, пише тя. Вижте статуса й:

Днес от Фонда за лечение на деца внесоха яснота по случая. Във връзка с неприятния инцидент с дете с онкологично заболяване, свалено от Австрийските авиолинии, ви уведомявам, че то е финансирано за лечение и транспорт от Фонд за лечение на деца, съобщават от там.

Администрацията на Фонда е изпълнила всички формалности по организирането на пътуването и лечението, нужните форми за състоянието на детето са попълнени от лекари от ИСУЛ и изпратени на авиокомпанията.

След свалянето на детето, администрацията на Фонда за лечение на деца е организирала транспорт с линейка и лекар придружител и детето вече се лекува успешно в болницата в Германия.

Лично разговарях с майката, всичко е завършило благополучно, пише в заключение Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб”. / БЛИЦ

Източник: http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!