Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Вашингтон пост": Русия е научила американските политици да лъжат, да крият пари от данъци, да перат доходите си и дори "водят разточителен начин на живот"

Президентът Тръмп се бил “научил на лошо” от руснаците

Според "The Washington Post" президентът Доналд Тръмп е "апотеоз и олицетворение на сливането на руската и американска политическа класа".

Подобно твърдение би се сторило абсурдно на руския читател, пише в статия на страниците на РИА "Новости". Текстът й публикуваме с незначителни съкращения:

"Изправени пред такова неортодоксално възприемане на реалността, не може да не направи впечатление и изобретателността на американската експертна общност, която успешно търси и намира причини за омраза към Русия, като в същото време доказва пред своите читатели и зрители, че далечната Москва е виновна за всички проблеми на САЩ.

Липсата на реални доказателства за пряката намеса на руските специални служби в американските избори вече не притеснява никого. 
На медийната арена вече е поставен и произвежда изстрели риторическият "Цар Топ" по-точно главният аргумент. 

Като такъв аксиоматичен аргумент се явява "фактът", че Русия е тази, която е научила американските политици на всички лоши неща. т.е.  във всеки случай тя е отговорна за всичко.

Например, според The ​​Washington Post, "русификацията на американския обществен живот" вече е факт.
Освен това, давайки за пример политтехнолога на Тръмп - Манафорт, журналистите на "Вашингтон пост" стигат до извода, че Русия е научила американските политици лъжат, да крият пари от данъци, да перат доходите си и дори "водят разточителен начин на живот." 

В тази семпла картина на света, на Русия винаги е отредено ролята на "лошото момче".

Невъзможно е да не се отбележи упоритата натрапчивост, с която този абсурдна картина се движи напред. 

Авторът на статията в The Washington Post Ан Епълбаум не се срамува да признае, че няма доказателства за сътрудничество на Манафорт с руското правителство, но подчертава, че той е "действал в интерес на Украйна в Москва". 

Въпреки това такъв абсурден дискурс, в който липсва всякаква логика, е нещо като семеен бизнес, като се има предвид, че съпругът на г-жа Епълбаум е бившият министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски - един от най-последователите европейски русофоби.

Не може да се изключи, че цялата антируска истерия е с цел  да се отвлече вниманието на публиката от обвиненията срещу клана Клинтън и най-близкото му обкръжение.
В този случай, действията на американската медиите е разбираемо: те работят на принципа на "липсата на доказателства се компенсира от гръмкостта на обвиненията."

В списъка на главните обвинения срещу Манафорт е това, че той  е подпомогнал идването на Янукович на власт в Украйна, в ролята си на политтехнолог, участвал в предизборната му кампания през 2006 г.

Тук се прави следният паралел: "Тръмп е американският Янукович".
Доказателствата са, че по подобен на Янукович начин, Тръмп е провел предизборната си кампания, главно на база популистка реторика и обещания, а след идването на власт и  на двамата, всеки  от тях се е заел да подкопава правовия порядък и установения политически ред в своята страна.

Дали ще успее евентуален US-майдан срещу Тръмп, по примера на този  в Украйна срещу Янукович?

По-скоро не. Дали би успял евентуален импийчмънт срещу Тръмп на база обвиненията в руска следа? Също по-скоро - не.
Поддръжниците на Клинтън сега решават практически задачи от друго естество:
Те трябва да намалят шансовете на републиканските кандидати на изборите, които ще се проведат през следващата година и по-важното, да отклонят вниманието от разследванията до престъпления, свързани с политическите противници на Тръмп.

Да напомним. В Момента Сенатът води две разследвания срещу Хилъри Клинтън.
Едното е по небезизвестната история с евентуално нарушаване на държавната тайна, ползвайки собствен незащитен сървър за имейлите си, но и второто, доста по-важно: Подозренията за корупция в големи размери при сделката за предаването под контрола на руска компания на 20 процента от американския уран

Тази банална информация придобива пикантен оттенък, ако се вземат следните факти.
Милиардерът Епщайн беше осъден за сексуален тормоз над малолетната си осиновена дъщеря. 
Частният самолет че Епщайн редовно е возел не само Клинтън, но и други американски политици за пътуванията им до малък частен тропически остров, собственост на милиардера, а името на самолета е "Лолита Експрес". 

Друг чест посетител на острова на Епщайн и пасажер на "Лолита Експрес" е известният актьор и семеен приятел на Клинтънови, Кевин Спейси, който съвсем наскоро бе замесен в секс скандал с участието на непълнолетни момчета и призна хомосексуалните си наклонности.

Много е вероятно, че в хода на разследването на случая Епщайн, в архивите на разузнаването на САЩ ще се появят и пикантни факти, свързани с  Бил Клинтън, а съдейки по активността на медиите-поддръжници на Тръмп около тази тема, има вероятност, че въпросните пикантерии ще се появяват в най-неподходящия момент.
Интересно, дали американските медии ще пишат и  в този случай, че Бил Клинтън "се е научил на лошо поведение" от Русия? 

В цялата тази история не е важно с какъв резултат Тръмп или Клинтън ще спечели политическата и медийна конфронтация.

Важно е, че за "колективния Запад" е трудно да поддържа мита за своето морално превъзходство, който му дава право да налага своята воля и стандарти за останалата част от света.

Западът гледа в огледалото и вижда корупцията, олигархичната система на властта, "офшорната аристокрация" и повтарящите се престъпления, извършени срещу собствените си граждани и обществото като цяло. 

В същото време трябва да се намери някой виновен - и ролята на вечния виновник е отредена на Русия."

Автор на статията е популярният руски блогър Иван Данилов, известен като   Кримсън Алтер (Crimson Alter)
.

Оригиналното заглавие на статията е "Тръмп - американският Янукович, когото руснаците научиха на лошо"

Превод: Иво Некитов

Източник: http://dnes.dir.bg/news/USA-rusia-klintan-sasht-izbori-2016-26538709?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!