Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светозар Филипов: Учебниците по вероизповедание за VI клас ”учат” децата на тероризъм

Не може Лютфи Местан да ми иска признаване на турско малцинство. Къде живееш ти бе, ахмак безподобен. Като искаш да си турчин, заминавай в Турция, заяви в интервю за Фрог нюз наследникът на Антим I Светозар Филипов.

- Учебниците по вероизповедание за VI клас скандализират общественото мнение. Не трябва ли да се забранят? 

- Те внушават, че жената стои по-долу от мъжа и индиректно карат децата да се интерeсуват от джихат. Категорично такива текстове нямат място в учебниците и дори те трябват да бъдат забранени. Не мога да разбера защо все още бавят закона за Вероизповеданията. Направиха и смесена комисия с Министерство на Образованието, а резултатите.....плачевни. 

Самото отделяне на място в учебниците е тревожно. За мен това не е урок по вероизповедание, а е "събуждане" в Душите на определени деца, по въпросите за иноверство, което е една от първите стъпки за разделение, а след това и за джихадизъм. 

Не може Лютфи Местан да ми иска признаване на турско малцинство. Къде живееш ти бе, ахмак безподобен. Като искаш да си турчин, заминавай в Турция. 

- Днес Димитър Байрактаров обяви, че Валери Симеонов се е срещал с тетористични организации и Азербайджан му е завел дело за това. 

- За едни пари са готови и с Мохамед да се срещнат. 

- Неследник сте на екзарх Антим I. В Деня на будителите в парламента се разменяха думи като „идиоти”, „еничари”. Народните представители на път ли са да затрият Деня на будителя? 

- Те се подиграват. Обърнаха Омарчевски в гроба. Липсата на отпор на всичките им извращения е в основата на наглото им поведение. 

Не че историята не се повтаря, но тези хора освен, че са лъже-патриоти, са и ужасно непоносими майцепродавци. Христо Ботев го е написал много точно: "Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани. Отечество мило любя, неговият завет пазя; но себе си, брате, губя, тия глупци като мразя." 

Майцепродавци и изедници, случили на търпелив народ. 

- Имате отношение и към армията. Управляващите се хвалят, че в Бюджет 2018 има пари за нея. Те за какво ще стигнат? 

- За ПР акции, евентуално. Страх ги тресе, че по време на Европредседателството, полицаите могат да им "спретнат" нещо, та им трябва вариант "Б". 

Интервю на Даниела Николова

Източник: https://frognews.bg/inteviu/svetozar-filipov-uchebnitsite-veroizpovedanie-klas-uchat-detsata-terorizam-djihat.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!