Tyxo.bg counter

Корнелия Нинова към пенсионерите: Ние сме на ваша страна, заслужавате достоен живот!

Продължаваме да се борим за преизчисляване на всички пенсии, заяви лидерът на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от левицата подкрепиха протеста на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание.

“Чрез вас тук говорят милиони пенсионери, които днес живеят в крайна бедност, в недоимък и в невъзможност да посрещнат най-насъщните си нужди. На ваша страна сме. Вие сте достойни хора и заслужавате достойни старини“, заяви Нинова. Тя подчерта, че левицата винаги ще се бори за преизчисляване на всички пенсии. Председателят на БСП подчерта, че това не са обещания на опозиционери, които няма да го изпълнят в управление. Тя припомни, че това е правено през 2008г. и преизчисляването на всички пенсии тогава е довело до значителното им увеличаване.

„Ще го направим отново. Ще се борим докрай и за това, което сте ни поръчвали винаги – Закон за възрастните хора, който да ви гарантира достойна, социална, активна позиция и живот и на вашите години“, подчерта Нинова. Тя заяви, че възрастните хора имат още какво да дадат на България.

„Има на нас какво да дадете, със знанията си, с опита си, с всичко, което сте натрупали през тези години - очакваме да го предадете на младите. Нека заедно, ние и вие, да се борим за вашите права“, призова тя.

По думите й всички политици би трябвало да са при тях и да кажат: „Вие сте ни важни като наши родители, като хора, които са градили и ще се погрижим за вашите старини“. Уви нямаме разбиране за преизчисляване на пенсиите, нито за Закона за възрастните хора. Но ние ще продължаваме да се борим“, заяви лидерът на БСП.

Източник: http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-kam-pensionerite--Nie-sme-na-vasha-strana--zasluzhavate-dostoen-zhivot/139906/2/48

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни