Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов и ГЕРБ отново АТАКУВАТ президента! Вижте с КАКВО Румен Радев УПЛАШИ Вожда! Истината ще ви ШОКИРА

Още от момента, в който Румен Радев спечели безапелационно президентските избори и нокаутира Борисов и Цецка, оттогава не спират атаките срещу него, фабрикувани от медийно-олигархичния кръг около бащицата на нацията.

Вождът на герберските апачи все още не може да преживее позорния факт, че той, Борисов, вездесъщият господар на България, е загубил една важна част от властта си. Загуби президентството. И то след като на изборите, българският народ нарита здраво и Борисов, и неговите калинки Плевнелиев и Цачева.

Ще кажете, ама какво му пука на Борисов за президентската институция, която няма кой знае какви правомощия? Нали в ръцете му е цялата изпълнителна власт, че и част от съдебната в добавка? Вярно. Гуруто на ГЕРБ има в ръцете си все още много власт. Но най-сладка за него беше президентската власт. И то не за друго, а защото Винету си я беше заплюл. И много искаше да се намърда на топло в просторните канцеларии на „Дондуков 2“. След като изкара още някое време като премиер.

Защото президентството му откриваше златна възможност, без да си дава много зор, да дърпа конците и на правителството, и на парламента. Изобщо – на всички власти в страната. И да стане несменяем цар и самодържец на българи и ромеи. Пардон, на роми. Но пътят към Ада, както казват хората, е постлан само с неосъществени мечти и сладострастни въздишки.

Ала нека видим какво е измислила този път фабриката запрезидентски „компромати“?

Ами нищо и половина. Като няма за какво друго, медийните „помагачи“ на премиера-слънце, се хванаха за едно мнение на журналиста Иво Христов, който в момента е шеф на президентския кабинет. А Иво Христов само е изразил учудване, защо Борисов е приел оставката на министър  Николай Петров, ако той наистина е бил толкова „достоен“, колкото го изкарва Цветан Цветанов, заедно с  вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов?

И наистина, в общественото пространство, висши гербери и „патриоти“  плачат с крокодилски сълзи за оставката на „моралния“ и „достоен“ човек и бивш министър на здравеопазването Николай Петров. Но никой и дума не обелва за какво всъщност е подадена тази оставка. И защо преди това, Борисов е привикал на четири очи, бившия министър в кабинета си.

А работата е много проста. Вярно, че Военна прокуратура заяви, че не е намерила данни за възбуждане на наказателно преследване срещу бившия министър. Но репортажът на btv e красноречив. Обществени поръчки в сферата на здравеопазването, на стойност 1,6 милиона лева, са спечелени от фирмата на зетя на Николай Петров. И тези факти не бяха опровергани по никакъв начин от потърпевшия ген. Петров. Точно обратното. След репортажа, той си подаде оставката.

Толкова за „моралния“ облик на бившия здравен министър. Редно е да добавим, че никой не поставя под съмнение високите професионални качества и умения на ген. Николай Петров. Той е спасил живота на много хора. Но тук не обсъждаме уменията на лекаря, а деянията на вече бившия министър на здравеопазването.

И понеже са гузни, че гърми още един корупционенскандал, правителството на герберо-патриотите решава да замеси и президента в своите скандали. И как да стане това? Ами чрез друга реплика на журналиста Иво Христов, който казва, че корупцията по висшите етажи на властта няма да се пребори с оставки.

И веднага върху него и върху президента, започват да се изливат тонове герберска кал. Президентът нямал право да се меси в политиката. Той искал да разклати държавата, чрез тази ранна оставка на здравния министър. Да дискредитира правителството. И да вземе цялата власт в страната.

Господа гербери и патриоти, първо работата на президента е точно да се меси в политиката. И да предизвиква обществени дебати по наболели проблеми на държавата. А корупцията и пладнешкия грабеж на държавни пари от висши чиновници във властта, е един от най-големите проблеми в момента. Та затова, президентът, не само има правото, но е и длъжен да говори и да показва всички корупционни схеми и скандали на партийни и правителствени величия. И да предлага решения на проблема. Което Румен Радев направи с дебата по антикорупционния закон.

Що се отнася до това, че президентът клател държаватакато тайно подтиквал медиите да искат  оставката на здравния Николай Петров, то това е пълен абсурд. Защото досега поне четири здравни и десетки други министри на Борисов са подавали оставки, заради гласни или негласни обвинения в корупция. А ако почнем да изброяваме корупционните скандали на трите Борисови правителства, няма да ни стигнат няколко тома.

Смешно е г-да премиери, вицепремиери и други чиновници! Да каканижете, че една оставка щяла да събори правителството! Можехте да измислите нещо по-умно като „компромат“ за президента. Ама де толкова акъл у Борисовите медийни и властови калинки?

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!