Tyxo.bg counter

Лекувайте различните заболявания с различни видове мед

Акациев мед – помага срещу дихателните проблеми, при невроза и безсъние.
Цветен (полски) – за деца и възрастни, които страдат от остри или хронични болести; подходящ е за сърдечноболни и хора с хронично ниско кръвно налягане.
Боров мед – при болести на стомашно-чревния тракт – гастрит, язва, проблеми с черния дроб и жлъчката. Ускорява циркулацията на кръвта, разширява периферните кръвоносни съдове.
Мед от градински чай – подходящ при суха кашлица; спомага за изхвърлянето на налепи от трахеята и бронхите.
Липов мед – при настинска и грип; въздейства антисептично и успокоява рани.
Лавандулов мед – помага при храносмилателни разстройства.
Розмаринов мед – подходящ при дихателни проблеми.
МАНОВ МЕД – помага при простудни заболявания, при възпалени пикочни канали и проблеми с бъбреците, нормализира работата на черния дроб. Понижава кръвното налягане, стимулира кръвообращението и има укрепващ ефект върху сърцето, предпазва от грип.
Мед „горски букет“ – за малокръвни и изтощени хора.

Защо не се дава мед на бебетата?
Опасно е да се дава мед на децата под една годинка. Причината? Медът може да съдържа спори на бактерията Clostridium botulinum, която провокира ботулизъм.
Тази рядка болест може да причини сериозни неврологични проблеми. А имунната система на бебетата под 12 месеца все още не е готова да се предпази от тази инфекция. След една година вече няма проблем детето да консумира мед.
Акациев мед за разкрасяване
Най-подходящ за козметични процедури е течният мед от акация. Затова, ако си правите маски с мед за подхранване и освежаване на кожата и косата, използвайте този вид мед.
Вана за релакс
Добавете във водата 2 чаени лъжички мед това ще омекоти кожата ви, а нежният аромат ще ви помогне да се отпуснете и отморите добре.
Зелен мед за по-добър имунитет
Той се прави от акация и е обогатен със сокове от коприва, мента, стопистник и др. Особено ефикасен е при бронхит, астма, възпаление на белите дробове, при нервност и стресови ситуации.
Той възвръща имунитета на уморения и изтощен организъм, подсилва го и се оказва много полезен за хора, претърпели наскоро операция. Също е особено благотворен за преминали през химио и лъчетерапия, съветват от Здравен журнал.
Пчелната отрова убива вируса на СПИН
Учени от Вашингтонския медицински университет доказаха, че пчелната отрова е в състояние да прекрати разпространението на ХИВ вируса в човешкия организъм.
Мелитин се нарича веществото в отровата на пчелите, което има способността да пробива външната защитна обвивка на ХИВ вируса и да го унищожава.
Удивителното е, че отровата атакува само заразените места, като здравите клетки оставя невредими.
Учените се надяват да създадат специален вагинален гел, който съдържа наночастици от пчелната отрова, и да ликвидира инфекцията.
Прополисът срещу оплешивяване?
Резултатите от изследване на японски учени могат да зарадват мъжете, които страдат от оплешивяване (всеки трети на 30 годишна възраст и всеки втори на 50 годишна възраст).
Учени от университета в Хокайдо, Япония тествали въздействието на прополиса върху епилирани или обръснати мишки. И в двата случая на гризачите бързо им пораснали нови косми, при това по-гъсти.
„Прополисът има антивъзпалителни свойства и може да попречи на косопада, виновен за оплешивяването”, обясняват учените.
Резултатът е обнадеждаващ. Но са нужни още изследвания, за да се потвърдят категорично добрите резултати. Медът ускорява разграждането на алкохола
Медът е ефикасно средство срещу махмурлук, категорични са британски учени от Кралското дружество на химиците. Фруктозата, която се съдържа в него, спомага за по-бързото разграждане на алкохола и изхвърлянето на токсините от организма.

Източник: http://narodna-medicina.com/lekuvajte-razlichnite-zabolyavaniya-s-razlichni-vidove-med/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни