Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Китай измъчват практикуващи Фалун Гонг с вряла вода

Въстановка на мъчения с вряла вода спрямо практикуващи Фалун Гонг. (epochtimes.ru)

Китайски затворници на съвестта, много от които практикуващи духовната практика Фалун Гонг, са измъчвани с вряла вода, горещо масло, разтопен найлон, разтопен восък и вряла течна храна.

Изтезания с горещи течности са сред най-разпространените методи за сломяване на волята на практикуващи Фалун Гонг, според свидетелства на очевидци, публикувани на 7 октомври 2014 г. на Minghui.org, световният уебсайт на Фалун Гонг.

"Видях с очите си как надзиратели и затворници измъчваха по особено жесток начин Хан Шу, практикуваща Фалун Гонг," споделя бивша затворничка в женски трудово-възпитателен лагер в Далиен.

Видях как съблякоха Хан, провесиха я за ръцете и започнаха да я поливат с вряла вода. След това я развързаха и започнаха да я влачат по пода, така че изгорените части на тялото ѝ да се търкат в земята. Пронизителните ѝ викове звучат в ушите ми и до днес.“

Полицай Гъ Чуан от полицейския участък в село Чанлъ, провинция Шандун, излял пълен чайник с гореща вода във врата на Уан Фушън, практикуващ Фалун Гонг. В резултат на това вратът и гърбът на жертвата се покрили с мехури. На следващия ден същият полицай нанесъл многократно удари с палка по гърба на Уан, от което мехурите се спукали. Така кожата на гърба и врата на Уан била цялата разранена до кръв и болките били ужасни.

Случаи на измъчване с вряла вода са документирани и в трудовия лагер „Уанчан“ в град Янчъ, провинция Дзянсу. Преди лагерът да бъде затворен от китайския режим в края на миналата година, там са били държани няколко хиляди привърженици на Фалун Гонг.

Друг случай е описан в полицейски участък в район Дацу на град Чунцин. Там полицай излял вряло масло във врата на практикуващ Фалун Гонг.

В трудовия лагер „Гаоян“ в едноименния район в провинция Хъбей китайските власти използвали горещо тесто като инструмент за мъчение.

В център за арестувани в град Тундзиен, провинция Хъйлундзян, топили найлон върху кожата на практикуващия Чън Гуюлин, практикуващ Фалун Гонг. Той бил арестуван, тъй като не искал да се откаже от практиката.

Полицаи от район Юсян, провинция Хъбей, полели вряла вода върху главата на Джан Шундзе, в резултат на което му опадала косата.

В затвор в град Суджоу, провинция Анхуей, потопили във вряла вода краката на 50-годишния практикуващ Фалун Гонг Уан Хунджун, и ги държали няколко минути. Краката се подули и покрили с мехури. В резултат на продължителни мъчения Уан бил парализиран напълно. Починал два месеца след освобождаването му от затвора.

В район Ийчън, провинция Анхуей, измъчвали по същия начин учителя по физика Ху Анкуй, практикуващ Фалун Гонг. Причината била, че не искал да се отрече от убежденията си в принципите на Фалун Гонг: Истина, Доброта, Търпение. Поставили върху краката му торби с вряла вода. Левият му крак развил некроза, мускулите на прасеца атрофирали, а костта на десния крак била увредена. В резултат на това Ху върви трудно след освобождаване от ареста.

Практикуващи Фалун Гонг са измъчвани редовно в трудовия лагер „Хандан“ в провинция Хъбей в най-големия студ през зимата. Надзирателите извели навън бос Ян Баочун, 30-годишен. Когато краката му замръзнали, го завели в топла стая и полели с гореща вода. Краката му загноили, но от лагера повикали лекар едва няколко дена по-късно. Наложило се лявото стъпало на Ян да бъде ампутирано. Сега Ян е инвалид.

В затвори и арестантски центрове в Китай полицаи наливат горещи течности в устата, върху гениталиите и по други чувствителни части на тялото на арестувани практикуващи Фалун Гонг. Това им оставя белези и травми за цял живот. Има случаи на тежки изгаряния, съпътствани с некроза и черни струпеи.

Правозащитни организации са документирали над 100 метода на мъчения, прилагани спрямо практикуващи Фалун Гонг. Целта е да принудят практикуващите да подпишат документи, че се отричат от духовните си убеждения и че се „разкайват за своите грешки.“

Фалун Гонг се превръща в най-популярното народно духовно движение в Китай през 90-те години на миналия век. Благодарение на положителния ефект върху здравето и морала на хората, Фалун Гонг става популярен сред близо 10% от населението на Китай.

Именно невижданата популярност на Фалун Гонг притеснява бившия партиен и държавен лидер Дзян Дзъмин. Подбуден от завист и страх за властта си, той заповядва еднолично забрана на практиката и национална кампания срещу нейните симпатизанти. Репресиите продължават и днес.

От NewEpochtimes.ru, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!