Следвайте "Буднаера" в Телеграм

65 депутати, предимно от ГЕРБ, с по над 1 млн. в КТБ

Данъчните светкавично обявиха, че започват проверка на доходите на хората от списъка на висши държавни чиновници с влогове в КТБ.
С такива съвсем официално са 50 министри, заместник-министри и съпрузите им, 65 депутати, 184 съдии, 152-ма прокурори, 72-ма следователи, 132-ма директори от ДАНС, НРС и други изпълнителни органи, 150 кметове и заместник-кметове. Повечето от тях са от управляващата партия ГЕРБ. НАП ще проверява само супер съмнителните случаи на хора с по над 1 милион лева, от което следва, че тия 65 депутати и 50 министри имат по над 1 милион.

Списъците на хората с депозити във фалиралата банка, изнесени от синдиците, показват обвързаностите на всички власти с пирамидата КТБ, но най-силно представена е съдебната власт.

На практика фалиралият трезор на Цветан Василев е съхранявал парите на почти всички хора, от които зависят важните решения, коментира в."168 часа".

Синдиците подадоха няколко различни бази с данни. Освен за личните влогове на виповете има втори списък - с фирмите на семействата на същите висши политически представители и магистрати, държали пари в КТБ. В третата база с данни са близките на тези персони, които са консултирали или работили на трудов договор за банката. Изпълнителна, законодателна и съдебна власт са представени сред клиентите. Да не забравяме и за директорите от ДАНС, службите, държавни комисии, агенции, контролни органи и други институции с тежест.

В топ 30 на най-високите влогове са 13 на министри, заместник-министри и техните жени, 4 на банкери, двама депутати, един евродепутат, двама прокурори, 6 съдии, един областен управител, един член на ръководство на партия.

И на всичкото отгоре администрацията на финансовата институция е съхранявала информация за роднинските отношения и постовете на виповете, както и актуализация, ако са сменили позицията си. Това означава, че е пазела данни за да си осигури политически чадър.

ГН
Ползвани са материали от други медии

Източник: http://www.gudelnews.com/2017/10/65-1.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!