Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Висшето образование днес уврежда децата, смята Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов коментира в предаването "Седмицата" на Дарик радио бюджета за образование през следващата година. По думите му средното образование е по-голям приоритет на държавата от висшето, което по думите му, в момента "уврежда българските деца". 

"Обществото трябва да си прецени приоритетите. В момента по-важно ни е средното образование. Ректори и висши училища трябва с доза самокритика да погледнат към висшето образование. То в момента уврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из образователната инфраструктура, безспорно с мълчаливото свидетелство от страна на държавата и квази разбраната автономия.

Влизат децата да учат изключително атрактивни като наименование и съвсем ненужни на пазара на труда специалности", посочи Горанов. 

"Академичната общност самодоволно проспаха процесите в икономиката. И сега ще трябва да платят цената, връщайки се към структурата на висше образование и към качеството, което е съществувало 90-те години", поясни финансовият министър.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vissheto-obrazovanie-dnes-uvrezhda-detsata--smyata-Vladislav-Goranov-/139522/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!