Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Швейцария показа червен картон на бежанците

До момента от реформата са засегнати 5600 души. Молбите им за убежище са отхвърлени. В същото време, обаче, заради ситуацията в родните им страни, те не могат да бъдат депортирани. Това са предимно хора от Сирия, Афганистан и Ирак.

Европа започва да се събужда. Явно щетите от толерантните ни обятия стават непосилни, както за обществото, така и за икономиката. Започва вълна от ограничения и правила.

Швейцария.  Демокрацията разреши драстична реформа. В Цюрих, Швейцария,  бе взето решение за ограничаване на социалното благополучие на малцинството. По-конкретно – мнозинството реши да не плаща социални помощи на чужденци с т.нар. статут емигранти. В бъдеще подходът и критериите за осигуряване, както и тези за убежище и подслон, ще бъдат много по-сериозни.   До момента от реформата са засегнати 5600 души.

Молбите им за убежище са отхвърлени. В същото време, обаче, заради ситуацията в родните им страни, те не могат да бъдат депортирани. Това са предимно хора от Сирия, Афганистан и Ирак.   

По този начин държавата ще спести около 10 милиона швейцарски франка или близо 9 млн. евро за година. Засега помощите са намалени от 900 на 360 франка месечно.  Дали тези мерки са достатъчни, за да отпратят или отблъснат натрапниците е прекалено рано да се каже.

Но е ясно като бял ден, че безплатен обяд няма, а неблагодарността и злоупотребата се култивират най-напред с дарения наготово.

Източник: https://www.lentata.com/page_9999.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!