Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин лично изстреля 4 балистични ракети

НАТО: Русия надвиши допустимия брой военни на учение

Руският президент Владимир Путин взе вчера участие в учение на стратегическите ядрени сили на Русия, като изстреля четири балистични ракети.
Ракетите са способни да носят ядрени бойни глави, съобщиха Министерството на отбраната и прессекретарят Дмитрий Песков.

"В хода на учението бе отработено взаимодействие между Ракетните войски със стратегическо предназначение, атомни подводници от Северния и Тихоокеанския флот и Въздушно-космическите сили на Руската федерация. Върховният главнокомандващ произведе пуск на четири балистични ракети", каза говорителят на руския президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили.

Междуконтинентална балистична ракета "Топол", изстреляна от космодрума "Плесецк", порази намираща се на хиляди километри мишена на полигон на полуостров Камчатка. Три балистични ракети бяха изстреляни от две атомни подводници със стратегическо предназначение - един в Охотско море, северно от Япония, и един в Баренцово море, в Северния ледовит океан.

Стратегически бомбардировачи Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3 поразиха с крилати ракети мишени, разположени на сушата в Камчатка и на руски полигон в Казахстан.

"Задачите в учение изпълнени в пълен обем, всички учебни цели успешно поразени", съобщи министерството на отбраната.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/rusia-raketi-vladimir-putin-26516578?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!