Tyxo.bg counter

Васил Велев: Имаме най-многобройното МВР на глава от населението в ЕС, но не е ефективно

"Имаме и държавни компании, които са обрасли с администрация", отбеляза той и даде пример с огромния персонал, който е назначен в ТЕЦ "Марица Изток-2" и АЕЦ "Козлодуй".

Имаме най-многобройното МВР на глава от населението в Европейския съюз, но въпреки това не се взимат мерки за реформиране на системата и синдикатите пречат това да се случи. Там се наливат пари за заплати, без да се промени ефективността на работата.
 
Това каза в студиото на "България он ер" Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Според него това е една от причините за недотам добрите условия за развитие на бизнеса в страната, заедно с тромавата държавна администрация.

"Имаме и държавни компании, които са обрасли с администрация", отбеляза той  и даде пример с огромния  персонал, който е назначен в ТЕЦ "Марица Изток-2" и АЕЦ "Козлодуй". 

Васил Велев още веднъж подчерта, че бизнесът продължава да иска оставката на социалния министър Бисер Петков и е против минималните осигурителни прагове, защото според него такива като у нас няма в нито една страна от ЕС. 

"Обявихме се за прозрачен механизъм, според който да се оределя минималната работна заплата. Нямаме прогрес по 3 пункта - минимални осигурителни доходи, механизъм за изчисляване заплатата, класове за прослужено време", разясни представителят на АИКБ.

Велев смята, че ръстът в икономиката може да бъде още по-висок, ако бъде решен проблемът с недостига на човешки ресурси.  "Запазва се добрият данъчен модел. Има и много минуси, които ще критикуваме. Има ръст в инвалидните пенсии и болничните - това са откровени кражби по тези пунктове". коментира още той.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vasil-Velev--Imame-nay-mnogobroynoto-MVR-na-glava-ot-naselenieto-v-ES--no-ne-e-efektivno/139437/3/0

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни