Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брутално! КНСБ вдига бутиков протест, договорен с Борисов! „Подкрепа“ се скатава от цирка!

КНСБ най-после събра смелост да протестира, след като се кани от септември.

Протестът ще е срещу бюджет 2018-та.

Припомняме, че синдикалистите люто се канеха, че ще залеят улиците на София още през септември. Даваха пресконференции, пенеха се срещу бедността, ниските заплати и лишаването на работниците от клас прослужено време.

Периодично те даваха интервюта, като последното беше КНСБ и „Подкрепа“ заедно със заплаха от общонационална стачка.

Внезапно обаче ГЕРБ обявиха, че ще увеличат догодина минималната работна заплата на 530 лева. Кога точно и как не бе упоменато, но от „Подкрепа“ подвиха опашки и казаха, че са удовлетворени.  Нищо, че първоначално искали 550 лева, но бил готови да се съгласят и на 530.

КНСБ обаче вече бяха настроили членовете си, че ще стачкуват и нямаше как да развеят бялото знаме.  Икономическият анализатор на синдиката  Любослав Костов заяви, че на 27 октомври ще се проведе протест в София. И подчерта дълбоко, че недоволството на синдикалистите е само към Бюджет 2018. И побърза да обяви, че  шествието ще е насочено само към доходите в България и няма да има други искания или какъвто и да било политически привкус.

Сакън!

Да не вземе да си помисли някой, че искат да свалят властта!

Исканията им са строго икономически и никакви други. Нито клас прослужено време, нито мизерните условия на труд. Че за какво отиват в София тогава?

От организациите по места обаче излезе шокираща информация. Хората, които се страхували да не ги уволнят заради участието им в протеста, били уведомени от местните лидери, че няма проблем и всичко било съгласувано с…Бойко Борисов. Просто мероприятието било формално.

Нямаме думи!

Що за синдикати имаме, когато единият се отказва от протест, а другият тича да го съгласува с Борисов?

Срещу кого протестират тогава, когато Бащицата великодушно ги подкрепя и им разрешава да изпуснат малко пара и да демонстрират, че защитават интересите на работниците?

Има ли синдикати в България, или едни хора просто лапат пари от членски внос и се преструват на коректив на властта и закрилници на трудещите се?

В Европа стачките парализират летища, гари, спират цялата икономика.

В съседна Гърция улиците почерняват от народ и полицията едва спасява правителството да не падне, а тълпата да не опожари сградите.

У нас ще потеглят 20-на автобуса от различни градове, ще се изсипят под строй на площада, ще повикат малко, за да покажат, че са недоволни, а после ще обиколят моловете и свободна програма до вечерта, когато автобусът ще ги върне обратно.

Смешно е, жалко е, грозно е!

Ужасен цирк за сметка на бедните!

Пълна липса на синдикализъм, пълна лъжа спрямо работниците и народа!

Остава Б.Б. да им помахва от трибуната, същински Тодор Живков!

И бутафорията да бъде пълна!

Не се ли срамувате, че живеете в такава държава?

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!