Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нацията плаща кръвен данък – данък „смърт“. Редовно събиран, макар и необявен!

През 2012 имаше наводнения в Бургаска област.
През 2014 отново имаше – две, през лятото и в края на октомври-ноември.
Сега се случи поредното. И отново с човешки жертви. И отново, както в предишните случая, има преливане или аварийно изпускане на язовири..

Имаше наводнение в с. Бисер през 2012 г. с 11 загинали (по др. данни – 10). Години бяха необходими, за се уточни кой е собственикът на язовира, от който дойде приливната вълна. И на 5 октомври – тези дни, съдът върна делото за ново разглеждане.

Имаше наводнение в Мизия през 2015. Двама души загинаха. Разследването приключи с посочен извършител – дъжда.
Имаше наводнение в кв. Аспарухово на Варна през 2014 г. 13 загинали. Прокуратурата приключи делото и не го внесе в съда с обяснението „природен феномен“.

За всички тях аз имам постове с разследвания. При всички тях не природните феномени, а трагичното състояние на язовирите предизвика сухоземни цунамита (при Аспарухово – скъсан напорен магистрален водопровод към Варна от язовир Камчия)

Във вчерашния ден, когато беше бургаското наводнение, прокуратурата обяви, че дава машинисти на съд заради трагедията с техния влак с пропилен в с. Хитрино. (7 загинали, 29 тежко ранени). Безспорно, машинистите носят отговорност за случилото се тогава. Но „природният феномен“ там се оказа коренно различен според моето разследване.

Колкото и дълго да продължа изброяването, то няма да има количествен смисъл.

Защото количеството е ежедневието.

Загиваме в наводнения, загиваме в жп катастрофи, загиваме от недоглеждане и некадърност в болници или заради закъсняла и необорудвана „Бърза помощ“, загиваме по време на работа (88 останали мъртви на работното си място през 2016 г., още 60 мъртви за деветмесечието на т.г.) , загиваме от неовладяната престъпност (116 мъртви за 2014 г., нови 129 мъртви – за 2015 г., за изминалата данните не са обявени) загиваме от …

Нацията плаща кръвен данък – данък „смърт“.
Редовно събиран, макар и необявен.

Данък, наложен от политическите елити и излъчените от тях негодни управления на държавата.

Григор Лилов, Фейсбук

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!