Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ безочливо: Синоптиците били виновни за наводнението и жертвите в Бургаско!

След като вчера управляващите мълчаха като мушнати гайди за огромната трагедия в Бургаско, днес изпълзяха по телевизиите и обвиниха за случилото се…синоптицте!

Метеорологичните условия са предпоставка за възникване на подобни бедствия, каза мъдро Цветан Цветанов, а Томислав Дончев почти сърдито обвини синоптиците, че обещали по 40 литра на квадратен метър, а взели, че се изсипали 200! И службите не били подготвени за такова голямо бедствие. Освен това на Гражданска защита й трябвало време да стигне от точка А до точка Б.

А то нямаше само точка Б, но и В, и Г, и Д и изобщо цялата азбука. Защото внезапно се скъсаха стените на 7 язовира! Не един, не два! Загинаха пет души, къщите падаха като картонени кули, издави се добитък, улиците станаха морета, цели села бяха потопени от водната стихия. И не от водата, която се се изливаше от небето, а от тази, която дойде от язовирите.

При трагедията в село Бисер Борисов се появи на бял вертолет, сега и дума не издума. Управляващите се изпокриха като мишки, а чак вечерта в 20 часа в село Равнец се появи Валери Симеонов, когато дъждът отдавна беше спрял.

Според наши източници, той се срещнал набързо с изплашените хора и запрашил към Малко Търново да си нагледа мотела и оградата край границата, която на места била паднала. Това обаче остана дълбока тайна и нищо никой няма да чуе за оградата. Само ще се налеят още пари в укрепването й.

А сега единствен се удря в гърдите, че бил на място и помага на пострадалите. Как? Не знаем..

Ужасно е не само, че загинаха невинни хора!

Под сурдинка стана ясно, че под вода е сметището на Бургас е под вода и не се знае какви са щетите. Общината е заплашена от огромна екологична катастрофа, но и това ще бъде замазано!

Всички екипи бяха по места, всички служби си вършеха работата, каза Цветанов.

В същото време хора от село Черни връх, което е на няколко километра от Бургас разказаха, че цяла нощ звъняли на 112, къщите падали, съседи крещяли за помощ, семейството до тях викало, та чак прегракнало. На сутринта намерили съпруга в безсъзнание полуудавен, а жена му изчезнала, най-вероятно отнесена от водата.   Първата машина на Гражданска защита се появила в 6 сутринта.

А Борисов на хеликоптер – изобщо не се вяснал.

И никой, ама никой не назовава истинската причина за огромната трагедия! А тя е, че никой не проверява язовирите и стените им, или ако ги проверява, го прави формално. Дори да забележи нещо нередно, общините нямат излишни пари.

В Бургас например се изсипаха огромни суми за да се построят спирки, всяка от които прилича на паметник на идиотизма  и струва колкото една гарсониера. Да се замаже целия град с боя, за да се направят велоалеи, по които никой не кара колело. Да се санират сума ти блокове, а от пороя мазилката се свлече. Да се правят показни градинки и детски площадки. Да се слагат легнали полицаи, а после да се махат.

Милиони бяха закопани в асфалт и дограма, а за човешкия живот на никого не му пука.

Защото от обществените поръчки може да се краде, а от поправянето на язовирни стени далаверата е малка!

„Най-добрият град за живеене“ се оказа и най-бързият за умиране.

Един дъжд и шест удавени, стотици разрушени къщи, отнесени от пороя улици, щети за милиони.

Добре дошло за фирмите, които отново ще слагат асфалт! А той пък ще бъде отнесен от първия сняг.

Но…

Синоптиците са виновни!

А ако бяха казали, че ще паднат по 200 литра на квадратен метър, какво щяхте да направите, господа управляващи? С голи охранени тела щяхте да легнете върху язовирните стени ли?

Жалки сте!

А още по-жалкото е, че още ви търпим!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!