Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Енчев: "За мен действията на вицето по тишината, настанил в мотела си гранични полицаи срещу тлъсти държавни командировъчни, е корупция на гърба на данъкоплатците... Не е ли време за отстраняване на вицето на тишината?

Понеже с действията си вицето е рецидивираща заплаха за гражданския мир и националната сигурност, не е ли време за всенародна подписка за отстраняването Му.

Това написа във фейсбук страницата си журналистът и бивш депутат Велизар Енчев по повод изказването на вицепремиера Валери Симеонов за действията на пилотите от Авиобаза "Граф Игнатиево". 

Днес Валери Симеонов заяви: 

„За мен действията на пилотите от авиобаза „Граф Игнатиево“ граничат с национална измяна и няма значение, че е в мирно време“. 

По повод на това Велизар Енчев коментира: 

"За мен пък действията на вицето по тишината, настанил в мотела си гранични полицаи срещу тлъсти държавни командировъчни, е корупция на гърба на данъкоплатците, погазваща Закона за конфликт на интереси. 

Добавя ли, че въпросната персона сам предложи и наложи промени в Закона за обществените поръчки, елиминиращи търговете и конкурсите за обекти от стратегическо значение за националната сигурност, след което забрани с правителствен акт показването на пропадналата гранична ограда, отговорно твърдя: 

Ако развращаващата обществените нрави корупция е в особено големи размери, тя е углавно престъпление, граничещо с национална измяна. 

За мен посегателството върху свободата на словото и съдене на държавни и частни медии от самозабравил се вицепремиер граничи с управленческа лудост. 

За мен оставането в правителството на човек с присъда граничи с погазване на правовия ред в държавата. 

Понеже с действията си вицето е рецидивираща заплаха за гражданския мир и националната сигурност, не е ли време за всенародна подписка за отстраняването Му от кабинета?"

Източник: http://dnes.dir.bg/news/graf-ignatievo-piloti-%D0%92aleri-%D0%A1imeonov-velizar-enchev-26514493?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!