Tyxo.bg counter

Младежи от БСП и ГЕРБ слушаха Путин на живо в Русия! Варненец разказа: Уникално е! Нито веднъж не спомена думата… СНИМКИ

МЛАДЕЖИ22728836_1700161126722676_6105465922189481862_n_720x960

Владимир Путин вдъхва изключителен респект с присъствието си, с думите си, дори и с жестовете си. Това сподели варненецът Руслан Влаев, който имаше възможността да присъства на среща на руския президент по време на WFYS 2017 (Международен фестивал на младежите и студентите), проведен тази година в Русия между 14 и 22 октомври.

 

ВЛАЕВbig_vl

„Уникално е усещането, когато слушаш такъв политик на живо. По време на срещата с участниците във фестивала той говори за това, как ние сме бъдещето, говори за единство и мир. Не спомена нито веднъж думи, свързани със заплахи или война“, разказа пред „Петел“ Руслан Влаев, който е лидер на градската младежка организация на БСП – Варна.

Той присъства на Международният фестивал на младежите и студентите, основната част от която беше в Олимпийския комплекс в Сочи, като част от българската делегация на форума, която включваше 120 души. 33 от тях бяха представители на БСП, но сред останалите имаше представители ни на други партии, включително ГЕРБ. Последните са получили поканите си като част от неправителствена организация.


Основен двигател на организацията и успешното представяне на страната ни на изложението бяха младите социалисти, които осигуриха различни сувенири, листовки, списания и други информационни материали, представящи България на няколко различни езика. Младежите бяха предоставили и традиционна българска носия от Пиринския край, с която мнозина искаха да се снимат. Социалистите общуваха с млади хора от целия свят и обменяха опит за граденето на младежки политики, както и културата, историята и традициите на всяка държава. Те се включиха и в редица дискусии, свързани с международна политика, наука, изкуство, иновации, социално предприемачество и др.

„За нас този фестивал е възможност да представим България на една международна сцена, както и да обменим опит с млади хора от целия свят за нашето поколение и способностите, които имаме. Гордеем се, че можем да представим България, както и нашата организация пред такава публика.” споделиха младите социалисти.

Световният фестивал на младежите и студентите за първи път се провежда през 1947 г. в Прага. Участници тогава са 17 000 млади хора от 71 страни. Организатори са Световната федерация на демократичната младеж и Международния съюз на студентите (МСС).

На 7 февруари 2016 г. международното консултативно съвещание по въпросите за провеждане на XIX Световен фестивал на федерациите на демократическата младеж и Международните студентски организации взима решение Русия да бъде следващият домакин на фестивала през 2017 г. Фестивалът събра повече от 28 000 младежи от 150 държави по целия свят и е записан в историята като най-големият младежки фестивал в света.

https://petel.bg/Mladezhi-ot-BSP-i-GERB-slushaha-Putin-na-zhivo-v-Rusiya–Varnenets-razkaza–Unikalno-e–Nito-vednazh-ne-spomena-dumata–__234425

Източник: http://onovini.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни