Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В. Радев: При залетите села няма язовири, всичко идва отгоре

САЩ признаха за HAARP! Правят бури по поръчка...

Най-вероятната причина за ситуацията в Бургаска област са дъждовете, в тежко засегнатите села няма язовири, смята вътрешният министър Валентин Радев.
Най-вероятната причина за ситуацията в Бургаска област е излялото се огромно количество дъжд, невероятни дъждове, непознати за района - 200 литра на кв. метър, което е далеч от обявения червен код за 50 литра.

Това каза в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев, след като беше изслушан от пленарната зала по искане на БСП.

Той обърна внимание, че в най-тежко засегнатите села няма язовири, но странното е, по думите му, че там има кал и тиня. И даде пример със село Черни връх, което е на високо, но има две жертви, още се търси и жената.

"Като има такива примери, всеки може да направи спекулация - че има стени на язовири, които са прелели. Но там, където няма - какво е обяснението - само отгоре, само от небето", обобщи вътрешният министър.

И добави, че областният управител на Бургас Вълчо Чолаков ще внесе днес сигнал в прокуратурата за изясняване на причините.

Стойнев: Скандална е безстопанствеността на язовирите >>>

Пред депутатите Радев съобщи, че до края на деня ще бъде отворен пътят Бургас-Средец, а мостовете на село Черни връх и Горно Езерово продължават да се ремонтират.

МВР, полицията и жандармерията и в момента са по пътищата и в районите на бедстващите села в Бургаска община, увери той.

Министърът уточни, че МВР, веднага след получаване на сигнала, е изпратило пет екипа в Полски извор, село Черни връх и околността и село Камено, над 100 служители, 64 пожарникари, има също пожарни коли, тежка техника, автомобили амфибия, водолазни екипи, мобилизирани са и групи от цивилни граждани.

"Щом има жертви, значи нещо някъде държавата, общините, всички ние не сме направили - това е нормалният извод", обобщи след изслушването в кулоарите на НС Радев.

Според министъра е необходим единен орган, който да контролира и отговаря за язовирите.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/burgas-poroy-kameno-valentin-radev-26513700?nt=10

Разтърсващи разкрития! Не природата, а САЩ КОНТРОЛИРА ВРЕМЕТО!!!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!