Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Икономиката на Русия излезе от стагнацията, оживлението й е добило устойчив характер! Журналисти от "Панамски досиета": Племенник на Путин е спечелил $600 млн.

Икономиката на Русия е излязла от стагнация, а оживлението й е добило устойчив характер. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в речта си по време на инвестиционния форум „Русия зове“, предаде ТАСС, цитирана от „Фокус“.
Силното присъствие на чуждестранни инвеститори на форума „за пореден път подчертава големия интерес, който съвременна Русия предизвиква, и нейния потенциал, показва взаимен стремеж към диалог, към сътрудничество, което е ключово условие за налагане и развитие бизнес отношения, както и търсене на перспективи за сътрудничество, особено сега, когато нашата икономика излезе от стагнация, а нейното оживление доби устойчив характер“, каза руският президент.
Той посочи, че от началото на годината промишленото производство в Русия е отбелязало ръст с 1,8%.
„От второто тримесечие на тази година темповете на растеж на БВП превишават 2%, а прирастът в промишленото производство за последните три тримесечия възлиза на 1,8%“, каза Путин.

Притокът на преки инвестиции в Русия, по думите на руския държавен глава, от началото на годината се е увеличил двойно до 23 млрд. долара.
„Виждаме, че бизнесът оценява положително нашите действия. Расте доверието и желанието за инвестиции в руската икономика, включително от страна на бизнеса“, каза Путин. По думите му, заплатите в Русия през същия период са се увеличили с 2,5%.
Епицентър

Журналисти от "Панамски досиета": Племенник на Путин е спечелил $600 млн.

Група журналисти, стоящи зад така наречените "Панамски досиета", публикуваха разследване за богатство на далечен роднина на руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА. 

Проектът за репортажи за организираната престъпност и корупцията (ПРОПК) публикува материал, в който се твърди, че Михаил Шеломов, син на братовчед на Путин, през годините е натрупал активи в размер на близо 600 милиона долара. 

В огласеното днес разследване се казва още, че фирмата на Шеломов е натрупала дялове в доходоносни компании, ръководени от хора от близкото обкръжение на руския президент. 

ПРОПК беше едно от средствата за масово осведомяване, огласили документи на панамска правна кантора за регистрирани компании на стотици богати и влиятелни хора в данъчни убежища. 

Общата стойност на богатството на близкото обкръжение на руския президент Владимир Путин е близо 24 млрд. долара. Това става ясно от доклад на Центъра за изследване на корупцията и организираната престъпност (ОCCRP), базиран на данни от рейтингите на Forbеs за 2017 г., съобщава Deutsche Welle. 

По-голямата част от лицата, които попадат в рамките на разследването, имат активи в големи компании, свързани с нефтогазовата сфера или държавния сектор в Руската федерация. Сред имената, които фигурират в разследването, са Аркадий и Борис Ротенберг, Генадий Тимченко и още осем други руснаци от обкръжението на президента.

Източник: http://epicenter.bg/article/Zhurnalisti-ot--quot-Panamski-dosieta-quot--Plemennik-na-Putin-e-spechelil--600-mln-/139332/7/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!