Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бг оръжие и в столицата на ИД, тя държи само 5% от Сирия

Освободеният град Ракка

Български сандъци с въоръжение – приклади и други резервни части за калашници, самите автомати, както и муниции – патрони, бяха показани след освобождението на столицата на Ислямска държава Ракка. Специално внимание на този факт с кадри от мястото на събитието обърна и руският Първи канал, но също и западни канали. Покъртителни са кадрите на Франс 2.

Международните медии съобщават, че бг оръжието е доставено, също като намереното американско, британско и белгийско в освободения от терористите град, след като е попаднало в техни ръце по програмата на Обама за подкрепа на т.нар. „умерена” опозиция до 2022 г.

Точно до 2022 г., по странно стечение на обстоятелствата, са и поръчките на нашите военни заводи, както стана ясно покрай драмите с контрола върху ЕМКО и Дунарит.

Напомняме, че преди 4 дни Държавният департамент на САЩ официално призна, че в провинцията, където последно мърдат ислямисти – Идлиб, т.нар. „умерена” опозиция има и използва и химически оръжия.

Същевременно руският военен министър Шойгу съобщи, че едва „по-малко от 5 процента” от територията на Сирия е подконтролна на терористите. За 2 г. руската операция е прочистила много, тъй като през октомври 2015 г. ИД, Ан Нусра и другите групировки от „опозицията” са държали над 70% от арабската република.

Той докладва, че са освободени точно 998 града и села, унищожени са близо 1000 лагера на ислямистите, над 700 фабрики за производство и ремонт на оръжие и за муниции, над 1500 единици бойна техника на терористите. Той сравни изравнения със земята от англо-американски бомбардировки Ракка с Дрезден от 1945 г, а ние знаем, че София е полуунищожена – 12000 сгради са сринати от англо-американските адски машини.

Сред порутените са Ал. Невски, Св. София, Св Неделя, Синагогата, Дворецът, Парламента, Народния театър, но НЕ И ДЖАМИЯТА.

Положението в Ракка е несъпоставимо с Алепо, където сирийците и руснаците не бомбардираха и непрекъснато бяха обвинявани в липса на хуманност, въпреки това.

По този повод остро аламрмираха и много хуманитарни организации – от ресорната на ООН до Хюман Райтс Уотч.

Източник: http://19min.bg/news/8/93867.html#93867

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!