Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зловещата истина излезе наяве: Престъпен брой язовири са скъсали стени в Бургаско… Ще има ли чиновници, приковани с белезници?

река150892746369797

Не три, както бе първоначалната информация на нашите източници, а цели седем язовира са излязли извън строя и нанесоха потресаващи унищожения и смърт в общините Камено, Бургас и Айтос.

Скандалното разкритие направиха водещи хидроинженерни експерти. Ставало въпрос за каскадни язовири.

По принцип не правили голяма приливна вълна и затова не били включени в списъка с опасните водни хранилища.

Що за скандален контрол е упражняван се пита в задачата?! Четири от язовирите са в община Бургас, 2 – в община Камено и 1 в Община Айтос.

Съставени са актове за нарушение на техните стопани и са издадени предписания за възстановяване на стените.

Към този момент броят на жертвите е четири официално, но по неофициална- шест.

Издирват се хора, които са в неизвестност с часове. Мнозина се питат вече дали полицията и прокуратурата ще се самосезира.

минисри150894318898743

Тъжният ден в Бургаска област повдига много въпросителни! Основната- ще има ли най- после подведени под отговорност длъжностни лица по цялата верига на безхаберието, калинките и некадърността? Обвинението достатъчно солидно ли ще е или напротив..

Изобщо ще докажем ли най- накрая, че сме държава и без грам лицемерие да се посочат конкретни отговорни чиновници на държавна и общинска служба, за ужасът край морето и язовирите- убийци с техните печално известни стопани?! Ужасът, който ще се помни дълго.

След водния апокалипсис в Мизия преди три години, имаше щедри обещания за решителни действия и приковаване с белезници, но какво от това?! Душите на тогавашните загинали все още не намират покой, роднините им продължават да са в траур, а държавата изхарчи пари за възстановителни дейности с парите на обикновения българин. Много честно, няма що!

И сега пак ли ще стане така? Ще докаже ли съдебната система, че е наистина част от отбора на нормалните българи. Защото, ако се продължава играта в редиците на противниковия отбор, все така ще бъдем сочени за лош пример в цяла Европа, за скандално неработеща и неефективна правосъдна система. Министрите Валентин Радев и Николай Нанков изразиха пълна готовност на разследващите и увериха, че каквото зависи от тях, щели да го направят. Правителствена делегация е на място и се запознава лично със случилото се в една от най- трагичните дати в най- новат ани история….


http://uniconbg.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!