Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ще ни трябват още пари: За 2/3 от републиканската пътна мрежа ще се плаща ТОЛ-такса

Предвижа се пътищата, които ще попаднат в обхвата на тол таксите, да не са повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа.
Който натоварва повече пътната мрежа, той ще плаща повече, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков пред БНТ.

Има избран изпълнител за тол системата, има срокове, които ще се опитаме да спазим. Процедурата ще приключи най-вероятно в следващите седмици, добави Нанков.

Миналата седмица стана ясно, че двама от участниците в поръчката за ТОЛ-таксата са обжалвали решението на АПИ.

Предварително изпълнение ще поискаме за тол системата, важен ни е всеки ден за въвеждането й, ще заведем дело срещу жалбоподателите, които злоупотребяваха, за да саботират кампанията, каза Нанков.

Той обясни, че леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно ще го усетят тежкотоварните. А приходите от тол системата ще се разходват за поддръжка на пътната инфраструктура и за строежа на нови скоростни отсечки от републиканската пътна мрежа, открои регионалният министър.

Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани, каза още Николай Нанков.

Имаше повишена задименост в тунел "Витиня", но зачестихме завъртането на вентилаторите, които са на ръчно управление заради ремонта на тръбата в посока София, обясни министърът.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/nikoli-nankov-toltaxa-26504883?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!