Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Властта налива още 200 млн. за подслушване и сигурността си

В сектор сигурност ще бъдат похарчени 2.717 млрд. лв. на данъкоплатците

Правителството налива близо 200 млн. лв. отгоре в МВР, Министерството на отбраната и службите за сигурност в бюджета за следващата година, става ясно от публикувания днес проектозакон за държавния бюджет за 2018 г.
 
В сектор сигурност ще бъдат похарчени 2.717 млрд. лв. Най-голямото перо отива в МВР, за което е предвиден бюджет от 1.3 млрд. лв. (срещу 1.2 млрд. лв. за миналата година), като едва след това е Министерството на отбраната, което въпреки че взима 100 млн. лв. повече от миналата година е планирало разходи от 1.2 млрд. лв. Двете ведомства традиционно ще похарчат парите за персонал.  

Държавна агенция "Разузнаване" ще получи 34 млн. лв., в сравнение с миналата година, когато бюджетът на агенцията беше 23 млн. лв.
 
Със 77 000 лв. се увеличава бюджетът на Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО), която се занимава с прилагането на специални разузнавателни средства. Разходите на ДАТО се оценяват на 48.4 млн. лв.
 
От специалните служби най-голям бюджет получава ДАНС, който е увеличен с близо 1 млн. лв. Контраразузнаването, което през последните години е ангажирано основно с пресичането на терористична дейност, ще разполага със 108 млн. лв.
 
Увеличение има и в бюджета на Националната служба за охрана (НСО). Близо 100 хил. лв. отгоре са планирани за държавните гардове. Отделно от това обаче, заради европредседателството, службата ще получи за 2018 и 2019 г. допълнителни 1 325 000 лв.  Заради европредседателството допълнително средства получава и МВР.

Източник: http://epicenter.bg/article/Vlastta-naliva-oshte-200-mln--za-podslushvane-i-sigurnost/139156/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!