Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Райчев: Нинова е в силна позиция, ще продължи с атаките си срещу ГЕРБ и след конгреса

Дали ще има предсрочни избори зависи от това дали ще се разпадне коалицията. Корнелия Нинова е много активна. БСП излезе най-накрая като една истинска опозиция. Но от това не страда коалицията, по-скоро тя се заздравява. Това заяви пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев на въпрос за политическите скандали у нас от последните дни.
 
"Атаката на Корнелия Нинова, която ще продължи, не води до разделяне на управляващата коалиция. Според мен нейните настъпления ще се усилят след Конгреса на БСП в края на месеца", коментира той.
 
"Шизофренията на десните им изяде главата. Сега изглежда, че тази шизофрения и приключила и има изгледи за позитивно развитие при тях, но те трябва да изчакат доста", обясни Андрей Райчев.
 
В предаването взе участие и политологът Георги Харизанов. "Проблемът в атаките на Корнелия Нинова е, че няма усещане за правдивост и за алтернатива. Не може да е сериозно лидерът на БСП да говори с борба за корупцията", обясни той.
 
"Нейните атаки ще продължат, но те са на изключително битово ниво", категоричен е Харизанов. По думите му обаче Нинова няма да има проблеми на Конгреса на партията.

Проблемът с атаките на Корнелия Нинова е, че липсва усещането за автентична кауза и за това защо БСП би била по-добра управляваща партия.  „Няма такова усещане. Извънпарламентарните партии може да нямат политическа тежест, но имат правдива кауза. Там има хора, които имат пълното основание да говорят за борба с корупцията. Докато Корнелия Нинова да говори за борба с корупцията е странно - според мен тя влага някаква ирония или ехидност в това”, на мнение е Харизанов.
 
Важен е въпросът за дясната опозиция, която е извън парламента. Но за да разберем какво точно се случва – трябва да се върнем към появата на Симеон Втори. От тогава десните не могат да изработят алтернативна позиция на центристкото управление. От тогава десните правят две неща – веднъж казват, че Симеон е хазартен тип, човек, който е дошъл тук само за да си върне имотите, ту припяват, че е човекът, с който ще управляват. Тази полупрегръдка, съпроводена с целувка и псуване, се повтаря и по отношение на Борисов. Това е синя шизофрения  и тя се дължи на манията им за свръх величие – че те са спасителите на всичко, дистрибуторите на демокрацията. Тази шизофрения вече е прекратена – те най-после отиват на ясна позиция – долу Борисов, и това е положителна тенденция, защото крайно време е да се разбере, че центърът не може да поеме функциите на дясното, посочи социологът. 
 
Що се отнася до аферата КТБ, Райчев счита, че това е една история, която е много мътна, затова не вярва на нищо, което ще бъде извадено на светло.

Източник: http://epicenter.bg/article/Andrey-Raychev--I-sled-kongresa-Korneliya-Ninova-shte-predalzhi-s-atakite-si-sreshtu-upravlyavashtite/139092/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!