Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: Борисов ще спечели и четвърти мандат! Харизмата му не угасва!

„Бойко Борисов ще спечели и четвърти мандат“. Тази прогноза направи бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков пред смаяния поглед на Мира Иванова от „Събуди се“ по Нова тв. „Борисов има безупречна политическа интуиция. Доказа го четири пъти. И вероятно ще вземе нов мандат! Никой не е готов да управлява в момента в България, без да обиждам госпожа Нинова – с това напрежение около България и този хаос в Европа. Борисов има безспорна харизма! Още продължава като ходи в провинцията – млади майки с по две дечица, са готови да изтърват дечицата си и да го прегърнат. Ако може под сакото, по-добре. Това съм го видял с очите си!“, разказа развълнувано Марков.

„Защо ГЕРБ не е братовчедска партия? Ще ви дам пример. Първо – защото партия ГЕРБ изпрати знакови фигури от левицата в Европа. Деца на политбюро, соцактивисти… Това показва, че ГЕРБ не слага деца на братовчеди, разкри Георги Марков пред Нова телевизия , коментирайки политическите скандали от седмицата. Той коментира и оставката на „това младо момче“ Делян Добрев. „Казах му – не ни поставяй на ръба на конституцията, но той каза: „Аз съм човек на честта“.

Ние го оставихме и спечелихме тази битка“, допълни Марков. „ГЕРБ има подкрепата на избирателите. Големият момент, който ще покаже дали управлението на ГЕРБ и Патриотите се ползва с подкрепата на гражданите, са евроизборите след година и половина. А после иидват и местните избори, където вече ще се утвръди ГЕРБ за пореден път.

Иначе има и скандали. Но скандали е имало и ще има – вижте в недалечната ни история… Работа на опозицията е да се опитва да компрометира управляващите. Президентът е нов в политиката, човек с други навици, други светоусещания. Място за драми няма. Важното е България да върви напред. ГЕРБ си има лидер, този лидер се казва Борисов и Борисов многократно е казвал, че отношенията му с президента са достатъчно добри“, коментира още депутатът.
Според него Патриотите в България са „бял кахър“ в сравнение с радикалните партии, които взимат властта в Европа: „Европейските държави се страхуват от тероризма, който беше внесен в Европа. Никакво значение няма за една страна, че е богата, ако тя не може да осигури живота и спокойствието на своите граждани“.

Георги Марков коментира и антикорупционния закон, предизвикал толкова политически спорове: „Проблемът в България не е създаването на нови институции, а да си вършат работата вече създадените. Но щом партия ГЕРБ е решила да създаде нов, ще го подкрепя. Дай Боже да е за добро“. „Винаги съм казвал на господин Борисов – колкото се може да се държи по-близо до Вишеградската четворка. Ние сме на Балканите и сме изключително зависими от силните страни в Западна Европа. „Видях с очите си – Орбан му връчи най-големия кръст, който може да бъде връчен в Европа. За Меркел какво да кажа – щом го види – цъфва! Дали защото е била като млада на Черно море в България, дали от някакъв сантимент…, но връзката им с Бойко е силна. „Бойко стана фактор на Балканите и има безупречна интуиция“, добави Марков и прогнозира, че той ще вземе и следващия мандат. „Никой не е готов да поеме страната в целия този хаос“, заяви той.

Източник: http://bgjournal.info/georgi-markov-borisov-shte-spetcheli-i-tchetvarti-mandat-harizmata-mu-ne-ugasva/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!