Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сорос дари на "Отворено общество" 18 млрд. долара – Нараства броят на африканските мигранти, опитващи се да стигнат до Европа

@ Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа
@ Сорос спонсорира бежанската вълна в Европа (и претопяването)
@ Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)
@ Потресаващи документи от DC LEAKS: Сорос превръща Гърция в ислямска колония, контролирайки медии, политици, банки
@ Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

Известният американски финансист Джордж Сорос дари голяма част от богатството си на своята фондация, създадена през 1984 г. в подкрепа на демокрацията, човешките права и свободата на печата, предаде Франс прес.

"Отворено общество" получи 18 милиарда долара от 87-годишния Сорос, голям донор на Демократическата партия в САЩ, заяви говорителка на фондацията пред АФП.

Сумата е свързана с "текущия трансфер на активи" от страна на Сорос, "който планира да остави най-съществения дял от богатството си на фондациите "Отворено общество", изтъкна тя.

Дарението превръща "Отворено общество" във втората най-богата неправителствена организация в САЩ след фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която разполага с 40 милиарда долара, за да подпомага решаването на проблемите в общественото здравеопазване и развитието навсякъде по света, сочат данни на "Нешънъл филантропик тръст".

"Отворено общество" представлява мрежа от 39 организации, работещи в цял свят. Първата започна да действа през 1984 г. в Унгария, родната страна на Сорос. Последната до момента бе открита през 2016 г. в Мианма.

Джордж Сорос е президент на "Отворено общество", а синовете му Александър и Джонатан - членове на управителния съвет. В дейността на фондацията участват и други от децата му.

Известен с рисковите си финансови операции, американският милиардер от унгарско потекло е дарил досега 12 милиарда долара от състоянието си за благотворителни цели.

Първото му дарение е от 1979 г., когато финансистът осигури стипендии на чернокожи ученици от Южна Африка в разгара на апартейда, напомня фондацията му на своя сайт.

Сорос, който направи огромни печалби, залагайки срещу британския паунд, когато той се срина през 1992 г., е гласовит поддръжник на либерални каузи. Той беше голям дарител на неуспешната президентска кампания на Хилари Клинтън през миналата година и прави последното си дарение на фона на нарастващото напрежение с правителството на Унгария в спор заради академичната и медийната свобода.

Проправителственият сайт 888.hu, управляван от съюзник на десния унгарски премиер Виктор Орбан, беше масово критикуван, след като публикува списък с журналисти, за които твърди, че били "агенти" на Сорос, който е родом от Будапеща.

Вчера шарже д'афер на САЩ в Будапеща Дейвид Костеланчик изтъкна: "Това е опасно за хората, а също така за принципите на свободните, независими медии."

Орбан обвини Сорос, че представлявал опасност за националната сигурност и "общесвен враг" заради подкрепата си за опасната масова имиграция на мюсюлмани в Европа.

Правителството на Орбан също така се въвлече в съдебна битка с базирания в Будапеща Централноевропейски университет, който е основан от Сорос.

http://epicenter.bg/article/Soros-dari-na--quot-Otvoreno-obshtestvo-quot--18-mlrd--dolara-/138769/7/0

Нараства броят на африканските мигранти, опитващи се да стигнат до Европа

Нараства броят на мигрантите, опитващи се да стигнат до Европа от Северна Африка през Средиземно море.
Това показват последните данни на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс), съобщиха ДПА и БТА, цитирани от dir.bg.

Макар че пристигналите в Италия мигранти през септември са били с 5600 по-малко в сравнение със същия период на миналата година, броят на пристигналите от Алжир и Тунис е нараснал в сравнение с предходния месец, посочи Фронтекс.

През септември Фронтекс е регистрирала общо 13 900 нелегални пресичания на границите по четирите основни мигрантски маршрута: централно, западно и източно Средиземноморие и т.нар. Балкански маршрут по суша.

Общият брой нелегални мигранти, пристигнали в Европа през първите девет месеца на годината е 156 хиляди.

Значително е нараснал броят на влезлите в Испания мигранти: 14 800 от началото на годината или два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. Повечето са пристигнали от Мароко, Алжир и Кот д'Ивоар, посочи Фронтекс.

Европейският съвет днес ще разгледа миграцията и опазването на външните граници на Общността.

Евролидерите ще обсъдят предложението на Европейската комисия за въвеждането на доброволни квоти за разселването на мигранти, основно от Африка.
Успоредно с това ще бъде обмислено въвеждането на търговски и визови облекчения за държавите, откъдето незаконно дошлите в ЕС мигранти произхождат, както и постоянното и достатъчно запълване на фонда за Африка.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!