Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов: Снимайте откъм Турция, да ви видим – Йончева показа снимка как мигранти прескачат оградата откъм Турция

Снимката циркулирала свободно в съседна Турция като реклама | Сн.: bTV Media Group

Мигранти прескачат оградата по границата със стълба, снимката циркулирала в съседна Турция като реклама колко лесно се минава през съоръжението по границата.
Депутатът от БСП Елена Йончева показа снимка, на която мигранти прескачат оградата по границата ни с Турция с помощта на най-обикновена стълба.

„Тази снимка е правена от самите бежанци, виждаме как прескачат оградата със стълба. Те са се снимали с цел да рекламират българската ограда колко лесно се минава”, коментира Йончева пред bTV.

„Самата ограда е направена неефективно и тя не извършва своята функция. След като оградата е от национално значение, тя трябва да бъде по-стабилна”, допълни Йончева.

Тя показа и снимка на образувалия се трап край преградното съоръжение, който се беше образувал след обилните дъждове преди седмици у нас.

Йончева коментира и данни, с които се сдобила, според които камерите и датчиците за движение в Хасковска област покрай оградата не работят повече от две години и половина, тъй като бил изтекъл гаранционния договор.

Според Йончева обявяването на оградата за обект от значение за националната сигурност е с идеята да се спре разследването ѝ от депутати и журналисти.

Депутатът от БСП коментира още, че има много силен мигрантски натиск, за който не се говори. „Ние научаваме за това само когато бус с мигранти катастрофира някъде”, допълни тя.

„Има няколко трафикантски групи, за които ДАНС и МВР знаят. Може би още ги проучват, може би ще ги ударят всеки момент, може би са ги оставили с някаква цел, но това го знае целият регион. То е като Делян Добрев – всички го знаят, но не знаят какво да направят”, допълни още Йончева.

http://dnes.dir.bg/news/snimka-elena-yoncheva-ogradata-26489611?nt=10

Каракачанов: Снимайте откъм Турция, да ви видим

Снимката циркулирала свободно в съседна Турция като реклама | Сн.: bTV Media Group

Красимир Каракачанов иронизира, като изрази разочарование, че БСП искат само две оставки. Той прикани който иска да снима по границата да снима откъм Турция.

Пред Нова телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че още преди две години и половина е поискал пограничната ограда да стане обект от национална сигурност, нещо което правителството направи преди два дни. Даже поискал оградата да се охранява по специален начин и да се прати армията там.

Лъха на позор! Техниката гние, войниците лежат под вишките – потресаващи ВИДЕО И СНИМКА от едно военно поделение!

Заради промяната на статута на съоръжението БСП поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев.

От левицата обвиниха правителството в осигуряване на "чадър" над трафика на мигранти през границата. Заподозряха, че промяната на статута на оградата е, за да се затворят очите на опозицията да види и да покаже нарушенията по границата.

Същевременно депутатът Елена Йончева показа кадри как безпрепятствено мигранти минават през оградата.

Йончева показа снимка как мигранти прескачат оградата >>

Това че има специален режим на охрана на съоръжението, не значи, че ако има сигнали, не може да се разследва, добави Каракачанов. Така той отговори на обвинението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че искали да се затворят устите на депутатите.

Като не те пускат от българската страна, защо не минеш откъм турската да снимаш. Дали там ще те пуснат и дали въобще там някой ще се церемони с теб и ще ти поиска депутатската карта, а няма да ти тури белезниците и да те хвърли в джипа?, запита Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Исканите оставки Каракачанов обясни с желанието да се сплотят редиците преди идващия конгрес на БСП.

http://dnes.dir.bg/news/granitza-ograda-kabinet-borisov-3-26490392?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!