Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Подкрепата на Европа за разпадането на редица държави и двойните стандарти доведоха до кризата в Каталуния!

Защо беше толкова необходимо… Големият брат от Вашингтон безусловно да подкрепя отделянето на Косово, провокирайки подобни процеси в други региони на Европа и в света?“, попита Путин.

Подкрепата на Европа за разпадането на редица държави и отделянето на Косово доведе до увеличаване на сепаратистките тенденции, които доведоха до случващото се в Косово. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на панел от дискусионния клуб „Валдай“, предава БГНЕС.

По думите на руския лидер се наблюдава единодушно осъждане на отделянето на Каталуния, но според него за подобен развой на събитията е трябвало да се помисли по-рано. Путин също така заяви, че въпреки несъгласието си с отцепването на Каталуния, тя е приветствала разпада на редица други държави.

„Защо беше толкова необходимо… Големият брат от Вашингтон безусловно да подкрепя отделянето на Косово, провокирайки подобни процеси в други региони на Европа и в света?“, попита Путин. Той отново изрази и мнение за двойните стандарти на Запада, давайки за пример различните отношения спрямо Каталуния, Крим, Кюрдистан и Косово.

„Подобни двойни стандарти… съдържат в себе си сериозна опасност за стабилното развитие на Европа и други континенти и за насърчаването на интеграционните процеси в целия свят“, допълни той.

Путин също така припомни, че официалната позиция на Москва по отношение на Каталуния е, че това е вътрешнополитически въпрос и той трябва да бъде решен в рамките на испанското законодателство и демократичните традиции, добавя БГНЕС.

http://epicenter.bg/article/Putin--Podkrepata-na-Evropa-za-razpadaneto-na-reditsa-darzhavi-dovede-do-krizata-v-Kataluniya-/138893/7/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!