Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йончева: За минути през оградата минават 40 мигранти – Патриотите: Симеонов няма да цепи басма на... (мигрантите?, не!...) на Нинова и Йончева

През оградата по българо-турската граница за минути минават по 40 души - по-бързо отколкото автобус с бежанци през КПП.
Това каза говорителят на БСП Елена Йончева пред журналисти във връзка с филма си за българо-турската граница, цитирана от "Фокус".

„Знаете, че са отпуснати почти 200 млн. и за съжаление не е реализиран първоначалният проект, който е одобрен от МВР. За това имаме документи. Реализиран е друг проект, в резултат на което оградата пада, чупи се. През нея минават буквално за минути по 40 души. Това съм го виждала, регистрирала съм го, снимала съм го. През оградата преминават по-бързо отколкото автобус с бежанци, които биха минали през КПП“, каза Йончева.

Тя заяви, че преди два дни (на 17 октомври) е направила снимка в района на Малко Търново, на която се вижда, че има един голям изкоп от 5 до 3 метра. По думите й в продължение на две седмици той не е зарит. Йончева съобщи и, че в този район е имало паднала ограда, която е била възстановена последните две седмици.

Говорителят на БСП поясни, че когато преди два дни е била в района на Малко Търново и е искала да документира съществуването на огромния ров й е било казано първоначално, че се извършват оперативно-издирвателни действия, поради което не може да бъде допусната.

„След много тежък разговор с „Гранична полиция“ ми дадоха достъп до това място“, посочи Йончева. Тя поясни, че като депутат има достъп до оградата и като такава събира информация и факти.

„ПГ на „БСП за България“ внесе сигнал в прокуратурата, за това че имаме съмнение за много тежки корупционни практики, свързани с изграждането на тази ограда“, коментира Йончева. По думите й в момента главна прокуратура и ДАНС разследват. 

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че парламентарната група на партията иска незабавно оставката на вицепремиера Валери Симеонов и на вътрешния министър Валентин Радев. Нинова се обоснова с факта, че МС реши оградата да е обект от национална сигурност, като това се случва в момент в, който депутатът Йончева е  направила разследващ филм и има съмнения за корупционни практики около обекта. 

http://dnes.dir.bg/news/elena-yoncheva-ograda-granitzata-26487902?nt=10

Патриотите: Симеонов няма да цепи басма на Нинова и Йончева

Упълномощен съм от Валери Симеонов да кажа едно изречение:Няма да цепи басма на Корнелия Нинова и Елена Йончева, ще ги съди и двете за подобни лъжливи твърдения

Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на „Обединени патриоти“ Борис Ячев, след като по-рано Корнелия Нинова поиска с декларация в НС незабавни оставки на вицепремиера и вътрешния министър Валентин Радев. 

Като причина за това тя изтъкна решението на МС, взето по предложение на ОП, оградата на българо-турската граница да бъде обявена за стратегически обект за националната сигурност. По думите на Нинова това се прави заради филм, който депутатката от БСП Елена Йончева снима за нередност и корупция на границата, и който партията ще излъчи скоро.

Самата Йончева каза пред журналисти, че през оградата за минути минават по 40 души - по-бързо отколкото автобус с бежанци през ГКПП. 

Още преди месеци Валери Симеонов сезира прокуратурата за това, че според него Йончева издава държавна тайна, като изнася данни за оградата, но прокуратурата не намери данни за извършено престъпление и отказа да я разследва.

"Чух отново призив за оставки. Разбрах, че е имало изказване на председателката на БСП с искане за оставка на Валери Симеонов. Това не е нещо ново. Имам чувството, че и сняг да завали сега, ще бъде поискана оставката на Валери Симеонов“, коментира днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който защити своя коалиционен партньор. 

И попита защо, след като има решение на МС, Нинова не иска оставката на премиера и всички останали министри, а само на тези двамата. 

"Познавам Валери Симеонов от ученик. Сигурно много кусури могат да му се намерят, но да му се иска оставката само на него, означава тенденциозност, г-жо Нинова. Идете да снимате стената, която Израел построи, за да се отдели от палестинците. Идете да снимате на мексиканската граница стената, с която американците се отделят. Никой няма да ви спаси, ако искате оставки, започнете от себе си", обърна се Сидеров към Нинова. 

По повод нейния призив към премиера Бойко Борисов да прати да арестуват депутатите от БСП, когато покажат филма, разкриващ факти за границата, той пък каза:

"Елена Йончева правила мистериозен филм, не е ясно къде ще бъде излъчен, но всички са поканени да арестуват всички 80 депутати от БСП. Никой няма да ги арестува. Ако някой е бил арестуван, това съм бил аз и колегата Десислав Чуколов". 

Сидеров попита и защо Патриотите са лошо и не трябва да са във властта. И сам отговори - защото наближава председателството. 

"За ДПС и БСП е лошо, защото ще покажем, че в управлението могат да бъдат патриотични формации. ДПС разпространяват, че никъде във властта не са участвали националисти в ЕС. Това не е вярно“, каза още националистът. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък коментира:

"Разбираме, че декларациите се превръщат като начин за отклоняване от проблемите на хората. Не бих паднал на нивото да говоря за неща, които не отговарят на истината или да въвеждам в заблуждение медиите, или хората, които ще гледат тези новини. 

Г-жо Нинова, сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства. Това е начинът, който приляга като поведение на народните представители. Това е институционалният подход, много лесно е да излизаме тук и да говорим небивалици. Всичко това е несъстоятелно като твърдения, което направихте преди малко. Ако може да заведете всички тези 80 народни представители да отидете и да сезирате компетентните институции".

ДПС към ГЕРБ: Коалиционните ви партньори са в играта

Йордан Цонев от ДПС пък заяви възмутено, че когато има декларация от името на парламентарна група, в залата трябва да има минимален ред и чуваемост“.

„През цялото време не можахме да разберем половината от декларацията от шума. Тези неща са изключително важни. Не можахме да ги чуем. Тези неща са продължение на онова признание, на онази активистка на националистите, която сключи споразумение със съда, признавайки си, че е участвала в канал на мигранти. Ето го пътят на този канал. Разбирате ли, че коалиционните ви партньорите са в тази игра?“, обърна се той към ГЕРБ. 

И подчерта, че от ДПС ще подкрепят всички усилия, независимо на БСП или на който и да е, за да бъде разкрита тази истина и пред българските граждани, и пред европейските ни партньори.

http://dnes.dir.bg/news/elena-yoncheva-ograda-granitzata-26487902?nt=10

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!