Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зейна огромен ров до новата гранична ограда

Скриншот http://dnes.dir.bg/gallery.php?id=26484856&page=2#topnav

Огромен ров се появи под новопостроената ограда в граничния район на Малко Търново, съобщи Булфото.

Едноредовото съоръжение до село Сливарово е пропаднало и се е образувала дупка с размери 2 на 5 метра, което позволява свободно преминаване оттам. 

Вижте снимки >>>

Целият път до оградата е отнесен, а близо две седмици камиони и техника се опитват да възстановят пропадналите участъци. Местни хора разказват, че на няколко места по оградата са се образували дупки, заради свличания вследствие на дъждовете.

Причината за пробойните най-вероятно е некачествено проектиране на отводнителната система по възпрепятстващото съоръжение. 

От МВР нееднократно алармираха, че този регион е един от най-натоварените участъци по границата ни с Турция. В същото време теренът е сложен и труднодостъпен.

В края на 2013 година край Малко Търново бе регистриран бум на преминаващи нелегални емигранти. 

Граничната ограда от Малко Търново до Резово беше готова това лято. Трасето от 127 км струваше 108 млн. лева. В момента ДАНС и АДФИ проверяват има ли злоупотреби при строежа на оградата.

Днес Министерския съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

http://dnes.dir.bg/news/turtzia-ograda-povreda-26484856?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!