Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-скъпото на Борисов пак пропадна! Вижте колко ще дадем за ремонт само на едната лентичка!

Гордостта на Борисов – родните ни магистрали, гълтат милиони за построяване, а после още толкова за ремонти.

Една новина хем зарадва, хем стресна шофьорите. Започва спешен ремонт на автомагистрала „Тракия“, а причината е  пропадане на участъка между Пловдив и Стара Загора.  Козметичните кръпки по пътя ще започнат да се правят  в началото на ноември.

Цели 17 километра от трасето ще се преасфалтират, но не цялата отсечка, а  само основната лента. А  движението ще се извършва в изпреварващата и аварийната лента. Основната се била изтъркала и хлътнала на места заради многото коли, които преминавали, изтъкна министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Преасфалтирането ще струва  4,5 милиона лева държавни пари, съобщи министърът на регионалното развитие Николай Нанков

Министърът инспектира и  ремонта, който  в момента се прави  на отсечката между Пловдив и Асеновград.

Отчетено бе,  че в проекта има пропуски, които сега ще оскъпят изграждането на обновеното трасе.

Колко пари се дават от данъкоплатците за ремонтите на новопостроени магистрали никой не знае. Това е една от най-зорко пазените тайни в държавата.

Вече е ясно, че построяването на 1 километър гълта по милион и нещо и имаме най-скъпите магистрали в Европа. За сметка на това обаче – най-некачествените. Няма държава, в която да строят път, а на следващата година да започнат да го ремонтират. Няма държава, в която всяка пролет и есен да текат безкрайни преасфалтирания и кърпене на дупки, а след това първият сняг да изненада всички и колите да затънат по трасето и да ги измъкват с високопроходима техника.

То не остана магистрала, която да не е хлътнала, пропаднала, изровена и с цели кратери. В тунелите падат лампи и цялата конструкция, на мостовете им падат перилата, свлачища затрупват платното, а като паднаха три сантиметра сняг миналата седмица, затвориха „Хемус“.

Едни пари се заравят в некачествен асфалт, а след това се дават други пари за нова порция от същия асфалт, а половината от средствата потъват в джоба на избрани фирми. А оттам нагоре към поръчителите и покровителите.

Сега ще се заровят 4,5 милиона в едното платно. Как ви звучи магистрала с асфалтирана само средната отсечка, а другите потънали в дупки?  То не само е грозно, но и ще е опасно, защото който започне да изпреварва, направо ще се наблъска в кратерите.

Смешно е, господа управляващи.

И тъжно!

И опасно!

Кога ще направите поне 10 километра истински европейски път и ще му дадете поне 10 години гаранция?

Докога ще крадете нашите пари, ще ги перете през асфалта и ще ги насочвате към офшорки?

Някога ще си платите сметката  пред този народ и пред роднините на тези, които завинаги останаха по пътищата на България.

И това НЯКОГА наближава!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!