Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Йорданов: Какво прави президентът ни в "перачницата" Азербайджан? Фамилия Бокови продължава да срами България

Докато беше началник съпругът на Бокова, БСП остави с бонова книжка в уста

Преди месец авторитетните издания „Гардиън”, „Монд” и др. разкриха мащабна схема за пране на пари и подкупване на политици с източник – управляващите в Азербайджан. Ставаше дума за изпирането на 2,9 милиарда долара от четири компании. Тогава се изтърколи и името на Калин Митрев – съпруг на Ирина Бокова – Генерален секретар на ЮНЕСКО. Той е

възпитаник на Московския държавен институтпо международни отношения

и бе Изпълнителен директор на Центъра за масова приватизация в правителството на БСП в периода 1995-1997 г. А това, както всеки българин знае, бе периодът, когато комунистите ограбиха спестяванията на българските граждани и сведоха месечната заплата до 10 долара, а пенсиите – до 5 долара. Народът остана с бонова книжка в устата.

Може да се каже, че тогава от БСП поставиха световен рекорд по бързо ограбване на един народ. Сетне се оказа, че съпругът на Бокова бил ченге с псевдоним „Андреев”. След това пък събирал информация за чужденци ползвайки още един псевдоним – „Симеонов”. За него друг агент – „Камен”(небезизвестният словоохотлив икономист и финансист Владимир Каролев), естествено казва: „Калин Митрев е голям експерт.

Смело мога да го заявя.” Брех, какъв смелчага е тоя „Камен”! Заради вярната ченгесарска служба на Митрев няколко правителства го крепят на работа като български представител в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. Зер, ценен кадър.

Реплика от залата: „Ало, Борисов, как така става, че все ченгета и комунисти в тая държава се оказват „ценни кадри”? И по една случайност все в Москва завършили? И все в правителства на БСП развили „дарбите си”?” Залата може да си пита, каквото си ще, Борисов днес не е настроен да отговаря.
За дейността си като „Андреев” и „Симеонов” Митрев е получавал пари. Официалната държавна

заплата му се е виждала малка

До Калин Митрев, според „Гардиън”, по каналите на „схемата” са достигнали 425 000 евро. Ще кажете – Путин ограби милиарди, какво толкова е забърсал "Андреев/Симеонов"? Проблемът е, че Калин Митрев е българин. Проблемът е, че фамилия Бокови продължава да срами България. Явно не е случайно, че точно по времето на Бокова като шеф на ЮНЕСКО, САЩ оттеглиха финансовата си подкрепа за престижната международна организация. Явно финансовото състояние на организацията е трагично. Е, как няма да е трагично като Бокова е начело? Ами нали тя бе част от правителството, което доведе и България до трагично финансово състояние. Или сме забравили?

Едно съм разбрал от участието си в политиката. Комунистите се интересуват само от пари. Нищо друго за тях никога не е имало значение. Това идеи, идеали, морал, народ, България – бошлаф работа. Но какво да се прави като джобовете им са бездънни?

Реплика от залата: 
„Има вариант да им се зашият джобовете.” Вярно е. Нарича се превенция. Отново реплика от залата: 
„Има вариант и да им се свалят гащите.” Така е. Има. Може. Това се нарича правораздаване. Но що дири в перачницата нашият президент? Нали само преди дни се писа борец срещу корупцията? И сега „борецът” литнал баш в центъра на далаверата? Всъщност става дума за най-обикновено лицемерие. Вярно е, че лицемерието е присъщо на политиците. Но нали

до вчера Радев не беше политик

Нали от „небето” падна в политиката. Кога научи къде е Азербайджан? Калин Митрев е ясен – с два псевдонима, длъжен е да знае. Бокова – тоже. Първанов – знае и още как. Йотова и тя знае – през май се срещна със същия азербайджанец. Но Радев, който оня ден кореше всички, които били напуснали консултативния му съвет, баш когато се обсъждал проблема с корупцията, какво дири в Азербайджан? 
Дявол да ги вземе, как само се надушват, как само през девет планини се намират, как само се харесват от пръв поглед? Чудо на планетата са това комунетата.

http://www.faktor.bg/bg/articles/aleksandar-yordanov 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!