Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отлагат посещението на Путин у нас за 3 март заради европредседателството ни… Не трябвало да се драматизира!

Планираното посещение на руския прездиент Владимир Путин в България няма да се проведе през март 2018 г., въпреки официалния повод – честването на 140-та годишнина от Освобождението.
Това каза министърът по подготовката за европредседателството Лиляна Павлова в интервю за Нова ТВ.
„Аз не смятам, че имаме проблем с това и да драматизираме темата. Това, което аз разбрах от президентската администрация, е, че това посещение няма да е през март, а по-скоро към средата на годината. Дори да е по време на председателството, животът в България продължава“, каза тя.
Павлова обяви, че правителството е получило много висока оценка от страна на Брюксел за политическата и логистичната готовност за организирането на председателството, което започва на 1 януари 2018 г. По думите й ремонтът на НДК е на финалната права, а обществените поръчки по съпътстващите дейности към министерството й ще бъдат готови до декември.

Тя определи като „фалшива новина“ информацията, че сайтът за председателството няма да бъде готов навреме.
„Сайтът на председателството трябва да е готов на 1 януари, но ние имаме право да го използваме след 15 декември. Сайтът е готов, аз лично го тествах“, каза Павлова.
Министърът призова всички граждани, които живеят или работят в близост до НДК, Летище София, резиденция Бояна и хотел „Маринела“ да проявят търпение и разбиране заради очакваните блокади на трафика и засилените мерки за сигурност около четирите „горещи точки“ на председателството.
Нова ТВ, Уебкафе

http://onovini.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!