Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владислав Горанов: Отличници сме по икономически растеж в ЕС

Нашата власт не е авторитарна. Самият факт, че водим тук този дебат доказва това. Проблемът на журналистиката и свободата на словото не е в политиците. Те са функция във времето. Проблемът е в техните собственици. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ финансовият министър Владислав Горанов коментирайки темата за журналистическия протест.

"На нас властта ни я дава народът, а журнслистиката използва други способи. Икономиката ни дава възможност през следващата година да покажем реалния потенциал на държавата. Ние имаме възможност да се развиваме. Ние берем пловдовете на добрия икономически цикъл, но не всяка държава търпи такъв икономически растеж. Ние сме отличници в това отношение в Европейския съюз.

Държавата успява да наложи правила и събира повече. Тази година ще имаме 100 млрд. брутен вътрешен продукт, което до преди няколко години беше немислимо", даде пример Горанов. "Догодина няма да раздаваме пари на калпак. Това не работи вече. Трябва да имаме приоритети. Трябва да мислим за обикновенния човек и децата.

В момента има нужда инвестираме в определени сектори. Опозицията използва скандалите, защото няма други инструменти, с които да се противопоставят на успехите на правителството.

Големият проблем на БСП е, че живее в окръзите. Съгласен съм, че сме бедни, но социалистите говорят угодно за тях по повод финансите в страната. Пенсионерите не трябва да спират младите да се развиват, както и обратното - не трябва да се пренебрегват пенсионерите. Заблуда на цветния телевизор е, че днес можем да дадем 1000 лева пенсии", отговори финансовият министър на Весела Лечева, която обвини кабинета, че е задължил страната ни с 16 млрд. и управлявал само с еврофондове.

Владислав Горанов я помоли да не говори лъжи и да не пада на нивото на Корнелия Нинова, тъй като я уважава като политик и като спортист.
"Президент се търси в момента. По конституция той има най-голямо пространство да действа. Румен Радев има свобода. Когато обаче някой навлиза в чуждо пространство, трябва да се реагира", коментира финансовият министър.

Уволних жена си, защото така изискваше закона. В началото се сърдеше, защото трябваше да се подчини на моето желание да заема висш държавнически пост. В момента е приела ситуацията, разбира ме и ме подкрепя.

Премиерът Бойко Борисов разбра за това от нея. ГЕРБ е единствената партия, която си признава грешките и се подават оставки", категоричен беше министърът.

http://epicenter.bg/article/Vladislav-Goranov--Otlichnitsi-sme-po-ikonomicheski-rastezh-v-ES/138454/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!