Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ насрочи редовен конгрес за 26 ноември. Ще избира лидер!

Управляващата партия ГЕРБ свиква редовния си конгрес на 26 ноември 2017 г.
За форума се разбра след работната среща на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов с международния секретар на ХДС Бертил Венгер.

Това е редовен отчетно-изборен конгрес, който според устава на ГЕРБ, се нарича Национално събрание и се свиква най-малко веднъж на четири години с решение на Изпълнителната комисия.

На него лидерът на партията Бойко Борисов ще направи отчет, който ще бъде от името на Изпълнителната комисия.
Ще има отчет и на Контролната комисия.

Конгресът ще избере председател на партията, негови заместници и нов състав на Изпълнителната комисия, както и на Контролната комисия.

Този конгрес ще смени само ръководствата на централно ниво, а не на местно, затова в страната в момента не текат отчетно-изборни конференции на местните структури, научи Епицентър.бг.

Текат само номинации за излъчване на делегати на конгреса.
Като делегати на най-важните форуми на ГЕРБ по право присъстват народните представители и евродепутатите от ГЕРБ, министрите, кметовете и председатели на общински съвети, областни управители, излъчени от партията и членове на ГЕРБ, както и общинските ръководители и областните координатори на партията.

Бойко Борисов е начело на ПП ГЕРБ от самото й начало. Избран е на поста на 10 януари 2010 г.
Последния конгрес на партията - на 16 февруари 2014 г., го преизбира. Дотогава ГЕРБ има само един зам.-председател - Цветан Цветанов. На това Национално събрание освен Цветанов, за заместници на Борисов са избрани още кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. На същия форум бе разширен съставът на Изпълнителната комисия и в него влезе социологът Румяна Бъчварова.

http://epicenter.bg/article/GERB-svikva-kongres-na-26-noemvri--Shte-izbira-lider-/138417/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!