Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пентагонът създава средства за мигновен глобален удар

Пентагонът пристъпи към създаването на перспективни комплекси за мигновен глобален удар, предаде  РИА Новости

Съобщението на представителя на Министерството на отбраната на Русия Александър Емелиянов.

Реализирайки концепцията за съвместно използване на настъпателни и отбранителни въоръжения, Пентагонът пристъпи към създаването на перспективни ударни комплекси за мигновен глобален удар.

Това заяви Емелянов по време на първото заседание на комитета към Генералната асамблея на ООН.

Той отбеляза, че «при неядрени съоръжения тези комплекси трябва да решат задачите, които днес са възложени на стратегическите ядрени сили».

Очевидна е взаимовръзката по разполагането на системите за ПРО и създаването на средства за мигновен глобален удар.

При нанасянето на «разоръжаващ» удар по обектите на руските и китайските стратегически ядрени сили значително нараства ефективността на американските системи на ПРО, каза Емелянов.

Той подчерта, че «създаването на средства за мигновен глобален удар е още един фактор, който потвърждава стремежа на Вашингтон да разруши установения баланс на силите, да обезпечи своето глобално стратегическо доминиране».

Представителят на руското ведомство посочи също, че разузнавателните средства на американските ПРО «са способни не само да открият старта на руските ракети, но и да дадат целеуказания за прихващането на техните бойни блокове».

Според Емелянов, «възможностите на огневите средства на системите на ПРО но САЩ с отчитане на тяхната модернизация представляват заплаха за руския потенциал за сдържане».

Емелянов отбеляза, че американската система заплашва също безопасността в космоса.

Противоракетните възможности на американците са на ново ниво в резултат на натрупването на нискоорбитални системи за откриване: данните се предават от спътник на борда на противоракетните, добави той. / News Front 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!