Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев не може да обяви извънредно положение, танковете са подчинени на мен, и са верни на правителството...

Президентът не може да обявява извънредно положение и не може да уволнява правителството. Това коментира военният министър Красимир Карачанов, по повод на разрастващите се слухове, че държавният глава обмисля този вариант за разчистване на държавата от корупцията и мутрите.
"Президентът не може да изкара танковете, те са в мое подчинение и се верни на правителството", коментира Каракачанов. Думи обаче като "верни" издават, че вече във властта се разсъждава по въпроса кой кому е верен и на чия страна ще застане, т.е. това е косвено доказателство, че промяна с извънредни средства се готви. По принцип, военните следва да са "верни" единствено на държавата, а отделните политици и партии, чрез нея, ползват закрилата им.
Припомняме, разпространяващите се слухове са, че президентът ще обяви извънредно положение, което автоматично ще го превърне в реално действащ върховен главнокомандващ. Като такъв, по линия на военното единоначалие, той може да отстрани всяко по-ниско ниво, т.е. може да уволни правителството, а и не само него. Може да разгони и корумпираните кметове на ГЕРБ и да разчисти цялата администрация от шуро-баджанаците.

Извънредно положение по принцип се обявява от парламента, но има изключение, че може да го направи и президентът, в случаите "когато парламентът не заседава". Т.е. в събота или неделя, това може да стане и въпреки парламентарното мнозинство на мутри и псевдо-патриоти.
Очевидно уплашен от тази възможност, военният министър се опитва да внуши, че армията е на страната на Бойко Борисов и шайката му.
Доколкото това е така, и дали офицерите и войниците обичат повече мутрите, отколкото един свой генерал, ще се разбере като излезе указът за големите промени. Наши източници сочат, че конкретно в армията, ген.Радев има 100% поддръжка. Малко по-слаба е в полицията, където част от командния състав принадлежи към шайката, но на средно и ниско ниво обикновените ченгета го поддържат.
Най-интересното предстои...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_600.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!