Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нов саботаж на ГЕРБ - "извънредно заседание" на парламента точно по време на Консултативния съвет във вторник...

Парламентът ще заседава извънредно на 17 октомври, вторник, от 14.00 ч. Това решиха депутатите по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ.
В програмата на извънредното заседание е една точка - второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс.
Час по-рано в същия ден президентът Румен Радев вече насрочи среща на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).
Поради факта, че последното заседание на КСНС не можа да излезе с решение, държавният глава насрочи още едно заседание. Темата остава същата - "Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".
Предложението за извънредното заседание беше на председателя на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов. 136 от депутатите в залата гласуваха "за", един беше против и 30 се въздържаха.
С това войната с президента става вече съвсем безогледна. ГЕРБ нарушават конституцията и законите като саботират работата на официален държавен орган.

Това е все едно президентът да започне да свиква консултативния съвет винаги по време на заседанията на МС. Тогава правителството реално няма да може да работи и да управлява.
Присъствието на събиранията на тези органи е задължително и чисто формално, задължените лица могат да бъдат докарани и с полиция, дори ако са министри и премиери.
Както се очертава в тази война, до края на годината кабинетът ще се срути. Президентът има огромна поддръжка от над 80%, а Бойко и парламентарното му мнозинство са вече под 9%.
Народът иска промяната...

ГН

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_752.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!