Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бие всички рекорди: 24 млн. лв. за 5 км на черноморската магистрала! Златен чакъл и асфалт ли ще полагат? СНИМКИ

150788465753933

Стойността на реконструкцията и проектирането на по- малко от 5 километра в т. нар. черноморска магистрала Бургас- Слънчев бряг е „взривоопасна“. Тя е строго фиксирана- 24 милиона лева с ДДС в родна валута. Мнозина днес на първата копка за въпросния участък между Поморие и Ахелой се питат златен чакъл и асфалт ли ще се полага?

И в случая не става въпрос за изграждане на нови платна, а разширение с по една лента отстрани. Факт, че цялостното преобразяване бе чакано от много години, но значи ли това, че цените трябва да бъдат в такова измерение и кое налага това? Любопитен фрагмент са критериите при които трябва да отговаря дадена фирма за изпълнението на заданията. Това разкриват експерти.

Първокласният път 1-9 е от изключително значение за Бургаския регион, като трафикът по него е интензивен целогодишно. Кметовете на населените места и от туристическия бранш отдавна водиха битка за край на сладките обещания и старт по същество. С реализацията на проекта се цели да се повиши безопасността на движение и да се облекчи автомобилният трафик между туристическите комплекси. Началото на участъка, който ще бъде реконструиран, е при км 212 от проектирания обход на гр. Ахелой, а краят при проектирания обход на гр. Поморие при км 217.

Отсечката не преминава през населени места. В близост до нея е входът на къмпинг „Ахелой“. Проектът ще бъде изпълнен със средства от републиканския бюджет, по програма „Ново строителство“ на АПИ. Индикативната стойност за изпълнение на обществената поръчка е 20 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 405 календарни дни. Критерият за оценка на офертите и икономически най-изгодна оферта. 

Г. Георгиев, П. Михайлов, С. Георгиев

http://uniconbg.com/

http://onovini.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!