Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутатът Славчо Велков: Дойде краят на ГЕРБ! Управлението им ще се срути всеки момент

Няма нищо вечно на този свят. В този смисъл и никоя власт не е вечна. Можеш да имаш на разположение цялата държавна машина, всички медии, социологически агенции и платени политолози, да си факир в изборните манипулации…И въпреки това управлението ти да прилича все повече на картонена кула, която е готова да се срути във всеки един момент.

Защо се получава така? Какъв е този феномен в политическия живот? Ами всичко е много просто. Властта рухва, не просто когато народът оттегли доверието си от нея. Властта се разпада, когато народът тръгне срещу нея.

А в последните години сме свидетели на истински поход на българските граждани срещу управлението на Борисов и ГЕРБ. Още през февруари 2013 г. избухнаха масови демонстрации срещу гербаджиите. Те не бяха организирани от никого. Това беше масов, спонтанен протест на хората в България, които оголяха, обосяха и нямаха пари да си платят дори тока и водата.

С медийни трикове, с фалшиви оставки на Борисов, с намесата на цялата държавна машина, протестите бяха неглижирани и постепенно прекратени. Но това съвсем не означаваше, че недоволството на хората изчезна. Напротив.

То се разгаряше с всеки изминал ден. С всяка натрапена ни военна база на НАТО, с всеки натовски танк, преминал през българска територия. В крайна сметка с всяко обявяване на нашата велика славянска сестра Русия за заплаха или враг на България.

Кулминацията обаче дойде, когато през мразовитата зима на 2013 – 2014 г. се разразиха събитията около украинския евромайдан, който всъщност бе  добре организиран държавен преврат на крайно десните украински националисти с помощта на небеизвестната Виктория Нюланд, висша служителка в Държавния департамент на САЩ.

Именно тогава огромна и мощна вълна от русофилия заля цяла България.

Която се засили до крайност след като гражданите на Крим, на референдум, гласуваха за присъединяването си към Русия.

Така само за броени месеци почти всички български граждани станаха яростни русофили. И още по-яростно и открито изразяваха крайно отрицателната си оценка за управлението на Борисов и ГЕРБ. Натрапването на една власт, която народът не желае, съвсем естествено доведе до бум на негативните настроения срещу управлението.

И до ден днешен не отслабва, а непрекъснато се засилважеланието на хората да видят гърба на днешните властници, които докараха България до нова национална катастрофа.

Общото недоволство на гражданите бе изразено вчера от БСП-депутатът Славчо Велков. Той в прав текст заяви по Българското национално радио, че ГЕРБ не разбират още, но Борисов добре осъзнава, че идва края на неговото управление.

Депутатът Велков смята, че шуробаджанащината в ГЕРБ е налице. И че цялата натрупала се мръсотия по време на Борисовото управление, не може да се изчисти нито постепенно, нито изведнъж. Затова, според депутата, единственият изход е ГЕРБ да се махне незабавно от властта и повече никога да не се връща. Защото само последните афери, наречени от хората „Суджукгейт“ и „Кумгейт“ са достатъчен повод за всеки самоуважаващ себе си премиер да поеме политическата отговорност. И да си подаде оставката. Така, според Славчо Велков, постъпват политиците в страните от Западна Европа.

Истината всъщност е, че властимащите използват тези афери, за да отклонят народното недоволство в посока към конкретни личности като депутата от ГЕРБ Живко Мартинов или бившите герберски министри Делян Добрев и Десислава Атанасова, които да изиграят ролята на „бушони“ и да спасят управлението. Но в българските условия се получава точно обратното.

Колкото повече “гейтове“ се раждат сред обществото, толкова по-силно става народното недоволство от конкретното управление на Борисов и кумове. Така че екстрената смяна на Борисов и компания е крайно належаща. В противен случай може да се стигне дори до народни бунтове, които да дискредитират изцяло, и без това опорочената вече „демокрация“ в България.

Изборът е ваш, господа „български“ политици!  Побързайте, защото иначе последната дума ще има народът!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!