Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Г.Н: Президентът обмисля "извънредно положение"... Трябва да се отървем от герберската паплач... - казал пред свои...

Президентът Румен Радев, който се ползва от рекордно обществено доверие, замисля да въведе извънредно положение. Това научихме от хора в най-висшата администрация на държавния глава.
Съгласно Конституцията, ако парламентът не заседава, при криза или при опасни за държавата обстоятелства, именно президентът има право да прогласи подобно положение. Това означава, че например в събота или неделя, когато парламентът не заседава, държавният глава има правомощието.

След като го обяви, президентът придобива разширени правомощия, в качеството му на върховен главнокомандващ. Започват да действат военните закони, и думата на държавния глава става закон.
Така той ще може да отстрани не само правителството, но и корумпираните кметове по места.

Според юристите на Радев, ескалацията на корупцията и превръщането на държавата в шуро-баджанашка пародия, пред очите на всички, е достатъчно основание ситуацията да се счита за опасна за държавата.

"Трябва да се отървем от герберската паплач" - това били думите на Радев на неофициалното заседание по повод на идеята.

При подобен трус, важна става позицията на военните и полицията. Нашите източници сочат, че армията е твърдо зад своя генерал. В полицията има огромно брожение срещу Бойко Борисов, но все още част от ключовите постове са в негови хора. 

Засега не е ясно кога точно промяната ще се случи. До известна степен това зависи и от външнополитическата подкрепа, която постепенно се набира, но все още не е достигнала възможния максимум.

А гражданите - чакат с нетърпение, за да излязат по площадите и да отпразнуват края на властта на Шайката...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_747.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!