Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йордан Цонев: Къде е оставката на вицепремиера Валери Симеонов?!

Защо неговата оставка не е тук на масата днес? Той не беше ли в същото студио като Антон Тодоров, попита депутатът

Къде е оставката на вицепремиера Валери Симеонов, попита от трибуната на парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев в хода на процедурата по гласуването на оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров.

ДПС от две години говори за езика на омразата, припомни Йордан Цонев. "Днес берем плодовете на този език на омразата, независимо към кого е наложен - нали от националисти към малцинствата или от антикомунисти към комунисти и бивши комунисти. Този език няма място от тази висока трибуна. Оттук той се пренася в медиите, а оттам - в обществото. Потърпевш е целият народ, страда обществото", изтъкна Цонев.

Цонев припомни, че малко по-рано, докато от трибуната е говорил социалистът Драгомир Стойнев и е споменал за отговорност и на вицепремиера Валери Симеонов, откъм банките на патриотите се е чуло дюдюкане.

"Защо, колеги? Гледам ви в очите и ви питам: Валери Симеонов не е ли един от пионерите на този език в България? Защо неговата оставка не е тук на масата днес? Той не беше ли в същото студио? Той не се ли отнесе към водещите по същия начин!", обърна се към народните представители от Обединени патриоти Йордан Цонев. Той обърна внимание, че оставката на Симеонов е "по-лесна" от тази на Тодоров, защото се изисква само акт на премиера. А Бойко Борисов е загрижен за свободата на словото, казвал го е неведнъж, припомни Цонев. "Убедени сме, че премиерът е помолил г-н Тодоров да си подаде оставката. Защото това нанася вреда на ГЕРБ", продължи той.

Ние ще искаме тази оставка, защото Валери Симеонов не само използва език на омразата, той е символ на тази омраза, изтъкна Цонев. И припомни, че ДПС иска оставката и на Красимир Велчев от ГЕРБ, председател на комисията по вероизповеданията.

"Нищо лично против г-н Велчев. Но когато от тази трибуна се дава такъв пример, винаги ще постъпваме по този начин", завърши Йордан Цонев.

http://epicenter.bg/article/Yordan-Tsonev--Kade-e-ostavkata-na-vitsepremiera-Valeri-Simeonov-/138224/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!